Google onder vuur wegens anti-semitische site

7 april 2004, 15:10

Steven Weinstock heeft een online petitie gestart die de vermelding van een anti-semitische site moet weren

Als je bij Google zoekt op het trefwoord ‘jew’ krijg je op de eerste of tweede plaats als zoekresultaat een website die aanzet tot anti-semitisme. De site is inmiddels niet meer actief, maar nog wel via de cache van google te raadplegen.

Weinstock verklaart op zijn site: “Google is the No. 1 search site, and the fact that the first search result would yield an anti-Semitic site is all too common in a growing era of increased anti-Semitism,” he wrote in his introduction to the petition.”

Hij heeft op zijn site een online petitie geopend waarin hij Google verzoekt om de site Jewwatch te verwijderen uit de index. Volgens Weinstock is het zo dat als hij meer dan 50.000 reacties krijgt, Google de site zal verwijderen.

Bron: CNet

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Hoop niet dat dat laatste betekent dat als je maar 50.000 medestanders weet te vinden, dat je er voor kunt zorgen dat een website uit Google wordt verwijderd. Stivoro, GeenStijl en 50.000 dagelijkse bezoekers op GeenStijl, moet er niet aan denken…

    Desalniettemin ben ik het in dit geval wel eens met Weinstock dat de site moet worden verwijderd of desnoods een lagere ranking zou moeten krijgen. Daar heb je geen petitie voornodig. Toch?


    7 april 2004 om 15:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!