Google onder vuur wegens anti-semitische site

Google onder vuur wegens anti-semitische site
,

Steven Weinstock heeft een online petitie gestart die de vermelding van een anti-semitische site moet weren

Als je bij Google zoekt op het trefwoord ‘jew’ krijg je op de eerste of tweede plaats als zoekresultaat een website die aanzet tot anti-semitisme. De site is inmiddels niet meer actief, maar nog wel via de cache van google te raadplegen.

Weinstock verklaart op zijn site: “Google is the No. 1 search site, and the fact that the first search result would yield an anti-Semitic site is all too common in a growing era of increased anti-Semitism,” he wrote in his introduction to the petition.”

Hij heeft op zijn site een online petitie geopend waarin hij Google verzoekt om de site Jewwatch te verwijderen uit de index.  Volgens Weinstock is het zo dat als hij meer dan 50.000 reacties krijgt, Google de site zal verwijderen.

Bron: CNet


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Hoop niet dat dat laatste betekent dat als je maar 50.000 medestanders weet te vinden, dat je er voor kunt zorgen dat een website uit Google wordt verwijderd. Stivoro, GeenStijl en 50.000 dagelijkse bezoekers op GeenStijl, moet er niet aan denken...

  Desalniettemin ben ik het in dit geval wel eens met Weinstock dat de site moet worden verwijderd of desnoods een lagere ranking zou moeten krijgen. Daar heb je geen petitie voornodig. Toch?

  geplaatst op
 • Uit oogpunt van wat is ethisch verantwoord zeg ik weg ermee. Maar als je kijkt naar de directory in de ODP, dan mag er wel meer weg:

  http://directory.google.com/Top/Society/Issues/Race-Ethnic-Religious_Relations/Hate/Hate_Groups/Anti-Semitic/?il=1

  Uit het oogpunt van Google is het de vraag of en wat voor beleid een zoekmachine moet hanteren. Moeten zij op basis van inhoud selecteren of niet? Mag een zoekmachine inhoud weigeren? Ik denk dat een zoekmachine er niet aan moet beginnen, omdat dan het hek van de dam is.

  Hoe moreel en ethisch verwerpelijk de inhoud ook is, uiteindelijk is de gebruiker verantwoordelijk of hij gaat kijken of niet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.