Google News ook in het Nederlands

26 januari 2006, 07:26

Sinds vandaag is er een Nederlandse versie van Google Nieuws. In de VS is Google News de op drie na populairste nieuwssite. Met de nieuwszoeker kunnen gebruikers meer dan 400 Nederlandse nieuwsbronnen doorzoeken. De Nederlandse versie van Google nieuws is te vinden op news.google.nl en is de 22e regionale editie van Google News (via: Emerce).

Iemand al een overzicht gemaakt van welke nieuwsbronnen zijn opgenomen?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

9 Reacties

  Michel

  Alle bekende en minder bekende “officiele” journalistenbronnen.

  Fok overigens ook. Nieuws(Geenstijl) niet. Femblog als enige weblog?


  26 januari 2006 om 08:35
  Michel

  Marketingfacts/mediafact kan ik niet vinden, wel mediafacts.. Jij wel Marco?

  Daarnaast zijn er zeker wel lokale sites te vinden. Heel klein zelfs. Ze indexeren nu 400 bronnen dus niet alles nee.


  26 januari 2006 om 09:14
  media

  Nog niet, ik zal de site aanmelden zodra de nieuwe site live is. Ik hoop eigenlijk binnen een paar dagen. Ik zit op dit moment nog met dat gekloot van mediafact.nl vs marketingfacts.nl. Niet echt handig dus 🙁


  26 januari 2006 om 09:18
  Michel

  Maar het is dus onzin wat planet schrijft, die zeggen namelijk dat marketingfacts is opgenomen.


  26 januari 2006 om 09:22
  media

  Michel, ik weet niet of marketingfacts is opgenomen; ik heb ‘m in ieder geval nog niet aangemeld maar dat wil niet zeggen dat ie er nog niet instaat. Zal eens checken, eerst maar eens wat echt werk doen 😉


  26 januari 2006 om 09:29
  Gert Meijboom

  Wat een arrogantie van meneer Swagerman: Nu.nl doet exact hetzelfde als Google, alleen op een andere manier. Nu.nl brengt ook alleen nieuws dat door anderen is gemaakt, dus what’s new(s)?

  Wat betreft regionale en lokale nieuwssites en -blogs: die vind je terug op nieuwsvoormij. En – toeval of niet – volgende week lanceren we regionale edities van nieuwsvoormij.


  26 januari 2006 om 15:04
  WoW!ter

  Je kan nog geen overzicht maken van de bronnen omdat de advanced zoekpagina nog niet werkt. Ergens op mijn blog heb ik dat wel eens voor de NL Yahoo nieuws dienst gedaan.

  Wat ook nog zwaar ontbreekt in de nl versie zijn de RSS feed die wel op de news.google.com te vinden is. Om Google nieuws te degraderen tot een RSS reader is een beetje dom van Swagerman. Er zit natuurlijk wel wat meer techniek achter om artikelen volledig te scannen, te clusteren, te ranken en te presenteren. Nieuws aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren (hoe en ook). Google nieuws is wel wat meer dan een simpele RSS reader…..


  26 januari 2006 om 20:58
  WoW!ter

  Jammer Marco, zag vandaag wel de Dutch Cowboys als bron voorbij komen in Google Nieuws, MF nog niet.


  6 februari 2006 om 20:52
  media

  Marketingfacts heeft actie ondernomen tegen Google en geeist dat ze ons niet zouden opnemen 😉

  Geintje, je kunt je weblog aanmelden maar heb daar bewust mee gewacht tot de nieuwe site (en URL) beschikbaar is. Moet nu toch binnen een paar weken zover zijn (eindelijk).


  6 februari 2006 om 21:32

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!