Google maximaal 36,3 miljard dollar waard!

26 juli 2004, 20:36

Roel Pieper miljardair? Uit de informatie die Google heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC), blijkt dat de prijs van een aandeel tussen 108 tot 135 dollar zal bedragen. Via de Amerikaase beurs Nasdaq zal men ruim 24 miljoen aandelen uitgeven (ruim 9% van het totale aandelenkapitaal). Daarmee zal Google bij de beurs-gang een maximale waarde hebben van 36,3 miljard dollar oftewel ca. 100 keer de jaarwinst.

Pardon, 100 keer de jaarwinst? Back to the hype? Het is in ieder geval ruim meer dan eerder werd geschat. Een ding is zeker, de beursgang zal Roel Pieper geen windeieren leggen. Volgens Venturo bezit Pieper maar liefst 20% van de aandelen. Vriendjes worden Roel?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  Roel

  Pieper bezit geen 20% van Google. Dat zou sowieso raar zijn, omdat oprichters Page en Brin ieder ‘slechts’ 15 procent hebben. Pieper is limited partner in het Kleiner Perkins fonds dat in 1999 $25 miljoen in Google investeerde. Dat fonds heeft een belang van 8,7 procent en die zullen zeker niet geheel aan Pieper toekomen …


  27 juli 2004 om 09:16
  at

  Roel!: Dat is buiten de (persoonlijke) investeringen van Favonius. Maar ook zonder deze zou de man al miljardair worden. stel even dat het 4% zou zijn, van 30 miljard?


  27 juli 2004 om 10:08
  Roel

  Dan zou Pieper idd net miljardair zijn. Overigens staat ie in de laatste editie van de Quote 500 helemaal niet vermeld. Nummer 500 had een vermogen van 35 miljoen euro, dus Pieper zit daar op dit moment onder. Ben benieuwd wat dat binnenkort is. Of dat 4% van 30 miljard is. Ik weet ’t niet hoor.


  27 juli 2004 om 13:18
  media

  We hebben het deze week allemaal kunnen lezen: Google stelt zijn beursgang nog even uit. De beslissing heeft waarschijnlijk te maken met de recente mededeling van het bedrijf dat het op niet-reglementaire wijze voor 3 miljard dollar aandelen heeft verstrekt aan huidige en vroegere werknemers. Een andere mogelijkheid is dat het uitstel te maken heeft met logistieke problemen bij het opzetten van het biedsysteem dat toegepast zal worden bij de beursgang. Wie de werkelijke reden weet mag het zeggen, feit is dat Google de beursgang niet helemaal onder controle heeft. Opnieuw een teken van verval?


  8 augustus 2004 om 05:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!