Google maakt bieden op merknamen terug mogelijk

Google maakt bieden op merknamen terug mogelijk
, Carl Mangold

Het is binnenkort weer mogelijk om AdWords advertenties te koppelen aan de merknamen van je concurrenten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Voor zover ik het heb begrepen geldt dit (voorlopig) alleen voor adverteerders in de VS en Canada: clickz.com.

  Ik ben het hier overigens absoluut mee oneens omdat het m.i. niet netjes is om klanten te lokken met de (waarschijnlijk zorgvuldig opgebouwde) merknaam van een concurrent. Het is alsof je een reclamebord "Hier Hema-worsten" plaatst voor de ingang van een een snackbar. Niet alleen lullig voor klanten die op zoek zijn naar Hema-worsten maar ik zou er als Hema ook niet echt vrolijk van worden als ze zo mijn naam ten grabbel gooien (en waarschijnlijk de klant een worst voorschotelen die niet kan tippen aan de Hema-worst).

  geplaatst op
 • We hebben het hier al vaker over gehad; ik heb er een andere visie op.

  Het koppelen van AdWords advertenties aan anderman's merknaam is niet te vergelijken met het ophangen van een bord 'Hier HEMA-worsten' boven worsten die niet van de HEMA zijn, maar met het plaatsen van een worstenkraampje pal tegenover de HEMA.

  De adverteerder misbruikt de merknaam van zijn concurrent niet, hij gebruikt slechts het umfeld ervan.

  Hij liegt niet; hij biedt een alternatief. Hij vergroot met zijn actie de keuze van de consument. Het is een heel logische en eerlijke vorm van concurrentie.

  En merken die hun concurrenten het licht in de ogen niet gunnen? Die kunnen deze advertenties heel eenvoudig verwijderen, door gewoon hogere CPC's te bieden voor de plaatsing van hun eigen AdWords advertenties.

  geplaatst op
 • Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens door had dat het hier ging om handelsmerken ging maar ik ontving vandaag onderstaande email van Google. Voorlopig in Nederland dus nog niet toegestaan :-)

  "Hartelijk bedankt dat u adverteert met Google AdWords. Na controle van uw account is gebleken dat één of meer van uw advertenties of zoekwoorden niet voldoet aan onze richtlijnen. In het onderstaande rapport vindt u een overzicht van onze bevindingen.

  ----------------------------------------------
  Campagne: XXX, Advertentiegroep: YYY
  ----------------------------------------------

  ZOEKWOORD(EN): AAA, BBB, CCC, DDD

  Maatregel: Afgekeurd
  Problemen: Zoekwoord is een handelsmerk"

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.