Google lanceert lang verwachtte geografische search tool

Google lanceert lang verwachtte geografische search tool

Google kondigt vandaag haar nieuwe geografische search tool Google Earth aan. De tool combineert lokaal geori?nteerde zoekopdrachten met satellietbeelden uit de desbetreffende regio. Een geweldige nieuwe tool die je gezien moet hebben.

Google Earth is een stand-alone applicatie gebaseerd op de software van het aangekochte Keyhole, een 3D satelite imagery applicatie. Zoals bij Google te doen gebruikelijk met overgekochte onderdelen, heeft men de software in een “light” versie gratis beschikbaar gemaakt. De Google Earth Plus versie moet $20,00 op jaarbasis gaan kosten.

Google Earth is bedoeld om het voor gebruikers makkelijker te maken vanuit een helicopter view lokaties overal ter wereld in 3D te bekijken, ?n te bewerken. Zo zijn momenteel de VS, Canada en de U.K., alsook 38 grote steden in andere landen te bewonderen. Google Earth kent grofweg drie features, te weten: Fly To, Local Search en Directions.

De Fly To feature stelt de gebruiker in staat om een adres, co?rdinaat, plaatsnaam of straatnaam in te voeren waarop de applicatie direct inzoomt op de lokatie in kwestie tot circa 10 km. hoogte. Daarna kan de gebruiker inzoomen, roteren., etc.

De Local Search feature van Google Earth is feitelijk identiek aan de reeds bestaande Google Local functie. Men geeft een zoekopdracht en plaatsnaam op en de resultaten worden overzichtelijk en voorzien van satellietbeeld getoond.

De Directions feature biedt een routeplanner voor de VS en geheel West-Europa. Nieuw is de functie om de route vanuit helicopter view “door te vliegen”.


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Voor Nederland is er een soortgelijke site: www.vanuitdelucht.nl

  Ik heb Google Earth nog niet geprobeerd dus weet niet in hoeverre de functies vergelijkbaar zijn, maar op vanuitdelucht kun je Nederland bekijken a.d.h.v. satellietbeelden.

  geplaatst op
 • Grappig, dit weekend maar eens kijken in hoeverre het beter is dan World Winds, het NASA-programma. Dat is in elk geval veel lomper, hoewel er ook veel meer kaartmateriaal voor beschikbaar is. Ondermeer van Mars. ( http://pmm.typepad.com/planet_multimedia/2005/06/zie_de_wind_waa.html )

  geplaatst op
 • ik heb hem en je ken er een stuuk meer mee zien dan met
  world winds en ook kun je er bijv in amesterdam mensen zien
  fietsen

  geplaatst op
 • Ik zie inderdaad in Amsterdam vrij veel details. Je kunt zelfs de auto's voor de deuren zien staan. Maar die details zie ik niet in mijn woonplaats Heemskerk. Hoe actueel zijn deze beelden trouwens. Ik mis straten die er toch al een tijdje zijn.

  geplaatst op
 • Dat vraag ik me ook af, hoe oud alles is, bepaalde gebouwen die dik een half jaar geleden zijn afgebroken staan nog steeds op de kaart/foto!

  geplaatst op
 • Oh oh, wat heerlijk. Het is me net aangeraden, en ik stond versteld. Vijf jaar geleden had ik een glimp van zoiets opgevangen, en nu al kan ik het zelf bedienen. Daar kunnen veel uurtjes educatief verantwoord mee besteed worden! En het wordt alleen maar beter!

  geplaatst op
 • Ik heb dit weekend Google-Earth geinstalleerd maar het valt me tegen of ik heb iets niet goed gedaan. Ik kan bijvoorbeeld geen straatnaam intikken. En de kaart van Amsterdam is al oud en niet aktueel meer. Wat doe ik fout?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.