Google lanceert instant messaging programma

Google lanceert instant messaging programma
, Carl Mangold

Google lanceert instant messaging programma

 


Google zet de aanval in op MSN, met Google Talk.

Google’s IM is gebaseerd op de open-source standaard ‘Jabber’, wat ‘t mogelijk maakt om via Google Talk ook te chatten met gebruikers van bijvoorbeeld Apple’s iChat, GAIM, Adium, Trillian Pro and Psi.


DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • Carl,

  Je bent mij werkelijk 5 seconden voor ;-)  Schreef ik afgelopen maandag dat een instant messenger nog ontbrak in de nieuwe Google's Desktop 2.0 met sidebar, twee dagen later lanceert Google haar instant messenger. Ik denk dat ik binnenkort de Microsoft-variant uninstall. Heerlijk zo'n messenger met een cleane interface à la Google.

  Vanochtend nog voor z'n ontbijt Marco gesproken via Google Talk en ondanks het feit dat hij de ingebouwde mic van zijn laptop gebruikte was de verbinding buitengewoon goed.

  geplaatst op
 • @Erik: Ik sta gewoon vijf seconden eerder op dan jij ;-)

  geplaatst op
 • Ik heb zojuist MSN Messenger van mijn pc verwijderd. Voor iedereen in mijn buddylist; ik ben er vanaf vandaag dus niet meer ;-) Gezien de perfecte geluidskwaliteit vraag ik me af of ik ook niet Skype kan verwijderen. Alhoewel, ik vind de Skype Out en de netmeetingsmogelijkheden van Skype wel geweldig (en nog niet beschikbaar in Google Talk).

  geplaatst op
 • Wel jammer dat je weer eens een gmail account moet hebben....als je het open stelt voor een ieder met belangstelling zal de frequentie van het gebruik vast wel BOOSTEN....

  geplaatst op
 • Iemand nog wat Gmail invites in de aanbieding? Dan kan ik e.e.a. ook uitproberen.

  geplaatst op
 • Wellicht handig om even een emailadres mee te geven: lengte207 at yahoo.com. thanx

  geplaatst op
 • alstu paul!

  geplaatst op
 • Lijkt me toch niet erg handig voor verfente MSN-gebruikers... Jammer dat Google de im-client niet compatible gemaakt heeft met MSN, dat toch (zeker in Nederland) een gigantisch marktaandeel heeft (heb geen harde cijfers overigens).

  Ben benieuwd welke volksverschuiving deze nieuwe IM-client teweeg gaat brengen.. tot voor nog zal ik het bij MSN houden :)

  geplaatst op
 • Ik mis de optie om m'n ge-exporteerde contactenlijst van MSN te importeren. Nogal een karwei om die stuk voor stuk toe te voegen...

  geplaatst op
 • En daar zit ik dan, met een lege lijst op Google Talk. Leuk programma. Maar ik zal toch naar MSN Messenger nijgen.

  geplaatst op
 • jammer, dat je niet je contacts uit gmail op de hoogte kunt stellen van Google Talk :)
  Verder niets dan hulde voor zo'n simpele uitgeklede client.

  geplaatst op
 • @Roy,

  Dat kan dus wel.. je contacts uit gmail zitten in Google Talk.
  Klik op Add friend, klik op "Choose from my contact..", selecteer alle contacts ;) .. kloar

  geplaatst op
 • Even geprobeerd, maar weer snel verwijderd. Google talk wordt in de blogosphere compleet gehyped, maar objectief gezien stelt het echt helemaal niets voor. Had Gmail nog een inovatieve interface, Google talk biedt helemaal niets nieuws onder de zon. Tenzij je het gebrek aan functies nieuw kunt noemen (het is niet eens mogelijk bestanden over te zenden!).
  Het gebruik van het open Jabber protocol vind ik marketingtechnisch overigens ijzersterk. Met een eigen gesloten protocol zou het vrijwel onmogelijk zijn om op te boksen tegen MSN messenger en op deze manier wordt ook nog eens flink op de ontwikkelingskosten bespaard.

  geplaatst op
 • Eén groot verschil tussen MSN messenger en Google Talk:
  MSN gaat meteen overal waar een icoontje kan staan een icoontje neerzetten en zeuren dat je je pasport moet activeren enzo en dat doet Google een stuk netter.

  geplaatst op
 • Goeie timing:
  Internet telephone giant Skype is now letting lets Web sites and others Internet applications tap into the untold millions of people using Skype's instant message feature.
  Zie News.com

  geplaatst op
 • Je moet over een GMail account beschikken om 'lid' te kunnen worden, dat is al niet voor iedereen dus, want drie kwart van m'n msn lijst heeft geen gmail, en wil dat ook niet.

  Ik weet niet op welke manier ik mijn trillian kan mergen met GoogleTalk. Kan je me's uitleggen wat je bedoelt Carl, want ik zit wel met een aantal bedenkingen.

  'k Heb trouwens gemerkt dat als Skype openstaat en GoogleTalk ook (ze gaan over dezelfde poort) je kan praten met verschillende mensen tegelijk, via de verschillende tools.
  Met één micro twee gesprekken tegelijk. Auto-accept moet je dus niet meer proberen ;)

  Iemand moet een betzettoon uitvinden die aan de verschillende applicaties doorgeeft welk de status is. Dringend.

  Nog meer bedenkingen :
  http://blog.coolz0r.com/posted/google-talk-is-live.html

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.