Google koopt tweede blogbedrijf

13 oktober 2003, 08:27

Google heeft het personeel en intellectueel eigendom van weblogbedrijf Genius Labs overgenomen.

De makers van de Amerikaanse weblogdienst Xanga bij Genius Labs treden binnenkort bij Google in dienst met de overname van hun bedrijf. Xanga komt daarmee op gelijke voet te staan met het eerder door Google overgenomen Blogger.com.

Xanga-oprichter Biz Stone kondigt de overname van zijn bedrijf aan via zijn weblog. Blogger-oprichter Evan Williams meldt de overname ook kort op zijn site.

Sinds begin dit jaar richt Google zich naast het doorzoeken van webkopij ook op de exploitatie daarvan. Ze plaatst, via diensten als AdSense en AdWords, advertenties naast zoekresultaten en laat derden inhoudelijk relevante Google-advertenties op hun websites zetten.

Welke plannen Google exact heeft met Blogger en Xanga moet nog blijken. Duidelijk is dat Google met de overname van Blogger miljoenen webpagina’s erbij kreeg om te indexeren en advertenties op door te plaatsen.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!