Google geeft advies

Google geeft advies

Google Suggest (beta) doet precies wat de naam zegt, het geeft suggesties bij zoekopdrachten. Tik bijvoorbeeld ‘vakantie’ in (niet op enter klikken) en kijk wat er gebeurt. Handig? Gelezen bij de cowboys en getipt door Gert Jan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Da's een huzarenstukje! Hoop wel dat het optioneel wordt, want ik kan me voorstellen dat het bij veel gebruik op een gegeven moment op je zenuwen gaat werken. Bovendien is het niet echt superrelevant of er nou 10.000 of 50 miljoen hits zijn. Je bent immers op zoek naar iets specifieks en niet naar naar de meest gebruikte termen. Het afmaken van woorden zit (of komt) op zich al in browsers en operating systems, maar goed, dat neemt niet weg dat het een fraaie toevoeging is aan Google. Ik hoop alleen dat ze er geen reclame in gaan proppen, dat lijkt me financieel gezien helaas wel een heel aantrekkelijke optie.

  geplaatst op
 • Interessant is om eens te kijken met welke suggesties Google komt als je slechts een letter intikt. Zo krijg je als eerste suggestie "amazon" voor "a", "best buy" voor "b", etc. En natuurlijk, voor de letter "p" krijg je als eerste suggestie "paris hilton"!?

  Zie verder:
  http://www.davenetics.com/2004/12/suggested-search.html

  geplaatst op
 • Weet niet of deze al bekend is maar het is wel een handige tool voor search engine marketeers (gebaseerd op Google Suggest):
  http://www.netcaptor.net/adsense/suggest.php

  geplaatst op
 • http://www.verlaagmijnrekeningen.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.