Google geeft advies

10 december 2004, 14:50

Google Suggest (beta) doet precies wat de naam zegt, het geeft suggesties bij zoekopdrachten. Tik bijvoorbeeld ‘vakantie’ in (niet op enter klikken) en kijk wat er gebeurt. Handig? Gelezen bij de cowboys en getipt door Gert Jan.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    Anders

    Da’s een huzarenstukje! Hoop wel dat het optioneel wordt, want ik kan me voorstellen dat het bij veel gebruik op een gegeven moment op je zenuwen gaat werken. Bovendien is het niet echt superrelevant of er nou 10.000 of 50 miljoen hits zijn. Je bent immers op zoek naar iets specifieks en niet naar naar de meest gebruikte termen. Het afmaken van woorden zit (of komt) op zich al in browsers en operating systems, maar goed, dat neemt niet weg dat het een fraaie toevoeging is aan Google. Ik hoop alleen dat ze er geen reclame in gaan proppen, dat lijkt me financieel gezien helaas wel een heel aantrekkelijke optie.


    10 december 2004 om 15:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!