Google bookmarks

13 oktober 2005, 08:32

Google bookmarks

Google heeft in alle stilte een nieuwe dienst toegevoegd aan de zoekmachine, waardoor ze de immens populaire social bookmarks manager del.icio.us achterna gaan. Via de “Search History” van een Google account kunnen aan gevonden webpagina?s tags en omschrijvingen toegevoegd worden. Google is echter niet “social”, de bookmarks van de Google accounts zijn voor anderen niet te zien.

De functie is niet via Google Nederland te gebruiken, alleen via google.com. Om een bookmark te maken moet, na ingelogd te zijn in het Google account, eerst de webpagina bezocht worden via de zoekmachine. Daarna moet er naar de Search History gegaan worden en het sterretje aangeklikt worden wat voor de webpagina staat en dan kan de webpagina worden bewerkt. De tags hebben zelfs een autocomplete functie. Nadat er een aantal bookmarks gemaakt zijn ziet de Search History er zoals hierboven uit.

Een voordeel is dat tijdens het zoeken gemakkelijk webpagina’s bewaard kunnen worden. Een groot nadeel is dat de bookmarks niet openbaar zijn, wat juist de charme is van social bookmarks manager. Maar wie weet wat de toekomst biedt.

Peter Garama volgt aan de Universiteit van Tilburg de masteropleiding Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Daarvoor heeft hij aan Avans Hogeschool te Breda bedrijfskundige informatica gestudeerd. Hij verdiept zich sinds een aantal jaren in interactieve media. Naast zijn studie neemt Peter deel aan het bestuur van Generation Next, een vereniging voor studenten en young professionals die zich vanuit hun studie en/of werk actief bezig houden met interactieve media.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Zeikerdje

  Grappig om een gedeelte van het gmail adres weg te strepen. Handig ook om de naam van de auteur te koppelen aan het desbetreffende Gmail account….


  13 oktober 2005 om 10:23
  pgarama

  Mijn gmail adres is geen geheim hoor, ik hou gewoon van krassen 😉


  13 oktober 2005 om 10:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!