Google Base ?

25 oktober 2005, 08:12

Google BaseGoogle komt met Google Base. De site ligt plat, maar hier vind je een screenshot.

Google Base is Google’s database into which you can add all types of content. We’ll host your content and make it searchable online for free.

Geen idee wat we hier mee moeten. Iemand suggesties?

Via: Threadwatch

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

20 Reacties

  venturo

  marktplaats?


  25 oktober 2005 om 08:26
  CasaMan

  Misschien een beetje het idee van de supermarkt advertenties.

  Je kent het wel het bord met post-its bij de ingang!


  25 oktober 2005 om 08:26
  Michel

  De access variant van Open Office heet Base. Google gaat samenwerking met Sun, de eigenaar van Open Office. Google is aan het experimenteren met Google Base. Toeval? Of krijgen we gewoon Acces Online?


  25 oktober 2005 om 08:40
  neoMagic

  Is het niet gewoon een soort gratis hostingdienst a la Putfile.com of Dropload.com?


  25 oktober 2005 om 08:57
  Tinus

  Wat slim weer, door het meteen weer offline te halen krijgen ze 2 keer exposure. Een keer met ‘hey wat is het?’ en een keer met ‘dit is het!’. Ondertussen heeft iedereen het erover..


  25 oktober 2005 om 09:22
  edmaniak

  Is het niet gewoon een “c-schijf” maar dan online, voor persoonlijk gebruik, voor groepen of voor iedereen?


  25 oktober 2005 om 09:33
  diederick

  Volgens mij kan je je advertentie op bv speurders searchable maken.. soort van veilingkijker idee.. maar dan actueler..


  25 oktober 2005 om 10:49
  Remi

  Wellicht hebben ze nog geen idee wat ze er mee willen, maar willen ze gewoon kijken wat de gek (o nee: de gebruiker) in gaat voeren.

  Zo te zien kun je eerst selecteren welk soort info je in gaat voeren. Afhankelijk daarvan krijg je dus verschillende invoervelden.

  Uiteindelijk kun je daar dus een concurrent van Speurders/Marktplaats uit halen, een Funda, inderdaad een prikbord, een diensten uitwissel service, maar ook een shopping engine.

  Hmm… nu ik dat zo opschrijf, dat zijn allemaal vertical search engines.


  25 oktober 2005 om 10:49
  neoMagic

  Ik krijg nu de error:

  “Forbidden – Error 403″… vreemd!


  25 oktober 2005 om 12:26
  pgarama

  Ze beschrijven toch dat het een soort database is. Dus kan je gegevens online bewaren in databasevorm. Best interessant, maar denk dat een hoop mensen sceptisch zijn door het hoge ‘big-brother’-gehalte van Google op die manier…


  25 oktober 2005 om 16:09
  Reinier

  Interessant dit. Google laat de content naar zich toe komen deze winter…


  25 oktober 2005 om 19:24
  evroekel

  Even iets heel anders; Als contenteigenaar wil je een goede ranking in Google en lever je dan ook graag de content aan. Aangezien Google de hosting dus blijkbaar verzorgt en de content via Google ontsluit, lijkt mij de stap van Google om hier een fee voor te vragen ook een mogelijkheid.


  26 oktober 2005 om 03:09
  Remi

  @ Erik,

  Of de andere mogelijkheid: Je content wordt in hun lay-out, met hun adwords getoond.


  26 oktober 2005 om 05:21
  KJ

  Ik kan me ook zeer goed voorstellen dat iemand de behoefte heeft om iets te ‘delen met de wereld’, zonder dat hij de behoefte heeft om energie in het (leren) bouwen/onderhouden van een website te steken.


  26 oktober 2005 om 06:18
  Rupie

  aan de hand van “Google Base is Google’s database into which you can add all types of content. We’ll host your content and make it searchable online for free.” verwacht ik een soort hosting dienst.

  Je kan bijvoorbeeld al je bestanden uploaden en iedereen over de hele wereld kan ze vinden via google. Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld rapidshare ofzo kunnen de gevonden bestanden alleen bereikt worden via de directe link, je kan er verder heel moeilijk naar zoeken. Dus lijkt me gewoon nog een manier om nog meer informatie te kunnen delen, zoeken en vinden.


  26 oktober 2005 om 06:35
  ErwinVanLun

  Google Base = Search 2.0

  Search is tot op heden gelijk aan het doorzoeken van HTML. Dit lijkt drastisch te gaan veranderen met Google Base. HTML heeft alleen de veldjes ‘description’, ’title’ en wat metatags. Elke pagina is dus nu hetzelfde. Dit gaat veranderen als het aantal veldjes dat Google gaat interpreteren toeneemt.

  Wanneer iemand straks ergens op een website een fiets te koop zet, dan plaatst deze aanbieder daarbij bijvoorbeeld de veldjes ‘kleur’, ‘wielomvang’ en ‘dame/heer’. Voor een bedrijf dat een vacature heeft ’titel’ ‘categorie’, opleidingsnivo’, ‘standplaats’. Bij een auto komt te staan ‘merk’, ’type’ en ‘bouwjaar’. Zo kan Google wel heel gemakkelijk al het aanbod bij elkaar plaatsen. Nieuw of tweedehands. Alles netjes op een rij.

  Het aardige is dat in heel veel CMS-sen van bedrijven deze velden al zijn ingebouwd. Bij de publicatie naar HTML verdwijnen deze velden weer en worden ze alleen gebruikt voor de layout. Deze koppeling moet straks dus relatief eenvoudig te maken te zijn.

  Wie nu nog intikt ‘buy Nike Sneakers’ krijgt nog meer dan 1 miljoen hits. Straks staan alle aanbieders keurig op een rijtje, gesorteerd op afstand van ons huis, op prijs, of gebruikerservaring. Wat we maar willen.

  Volgens mij is dit een enorme stap vooruit. Echt search 2.0.


  27 oktober 2005 om 08:33
  Remi

  Inderdaad Erwin. Maar voor dat kan werken zal eerst een standaard ontwikkeld moeten worden en een significant deel van de websites moet daaraan voldoen.

  Aangezien het aantal eigenaars van websites dat zoekmachines serieus neemt nog steeds laag is, (gelukkig wordt dit steeds beter) kan dat wel eens jaren gaan duren. Maar in ieder geval erg interessante ontwikkelingen.

  Ik hoop wel dat de zoekmachines gaan samenwerken bij het ontwikkelen van dit soort dingen. Het lijkt me lastig als je je site straks aan meerdere protocollen moet voldoen om te scoren in de verschillende engines.


  27 oktober 2005 om 09:18
  De Zoekmachine Optimalisatie Marketeer

  Ik denk dat het gewoon een soort vuilnisbelt gaat worden, all types of content……..


  30 oktober 2005 om 19:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!