Gespod.nl officieel gelanceerd

24 januari 2006, 06:23

Gespod.nl, een nieuwe Nederlandse podcastportal, is vandaag officieel gelanceerd. Gespod heeft als doel podcasting in Nederland en Belgie op de kaart te zetten met laagdrempelige toegang voor de luisteraar.

Nog voordat de portal werd gelanceerd was er al heibel over het ‘stelen’ van de RSS-feeds van podcasts. Zonder toestemming van de podcasters werd de RSS-feed gekopieerd en via Gespod.nl aangeboden. Reden daarvoor was om ook de statistieken te kunnen bijhouden van het aantal downloads per podcast. Op de vraag hoe nu deze discussie is afgelopen antwoorde Wilco Turnhout van Gespod.nl:

We laten de keuze bij de podcaster. Iedereen mag dus gewoon de originele feed hanteren. Wij hopen dat de meerderheid dit niet doet, zodat we een betrouwbare populariteit kunnen meten. Dat verschaft duidelijkheid voor de onwetende podcastluisteraar van de toekomst. Maar voor ons is het verder dus geen must.

Een uitgebreid statement hierover is inmiddels ook op de website te vinden. Heren succes, de websites ziet er alvast prima uit!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Ewald

  Leuk spul inderdaad. De businesssectie van gespod.nl kan nog wel wat feeds gebruiken. De feeds die er staan zijn van radiomakers als bnr en ANP (via nu.nl). Dat is een tikkeltje te gemakkelijk.


  24 januari 2006 om 19:32
  RudiGroot

  Succes Marco en Wilco!


  25 januari 2006 om 07:42
  wilco

  @Ewald – Je helpt ons en de podcastgebruikers in Nederland enorm door meer podcasts te tippen. Wij willen een zo volledig mogelijk overzicht. Of zelf aan de podcast productie natuurlijk 🙂

  Iedereen die podcast suggesties heeft, geef deze aan op de site, alvast bedankt!


  25 januari 2006 om 09:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!