Geld komt onbeperkt uit de muur

Geld komt onbeperkt uit de muur

Steeds meer jongeren lukt het niet om financieel op eigen benen te staan. Veel van hen hebben geen duidelijk besef van de waarde van geld en schulden. Kinderen denken vaak dat geld onbeperkt uit de muur komt en veel pubers menen dat ze onbeperkt bij hun ouders kunnen lenen.

En diezelfde ouders vinden het vaak moeilijk om adequaat met hun geldvragende kinderen om te gaan. Reden voor het NIBUD om de Financi?le Opvoedtest te ontwikkelen. Een dubbele internettest die ouders en hun kinderen samen invullen en die een op maat gemaakt geldadvies teruggeeft. Kinderen die een geheel ingevulde vragenlijst insturen, maken kans op een Ipod Shuffle.

Bron: NIBUD


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Tja, probleem komt deels voort uit ouders die geen grenzen kunnen stellen. Ook financieel niet. Kinderen moeten vooral kind zijn, kinderen moeten zichzelf kunnen ontplooien, kinderen moeten zelf leren met geld om te gaan. "Mamma, ik heb geen geld", antwoord is nooit: "dat is dan jammer, zoek het maar uit."

    Verder denk ik dat er een nog groter probleem aan de achterkant zit. Iets wat ook Zalm recentelijk aankaarte. Zaken als top hypotheken (oei, nu stoot ik veel mensen voor het hoofd). Het feit dat je 100% of soms meer dan 100% van de waarde van een huis kan lenen. Als je mensen niet dwingt om iets te sparen voordat je b.v. een huis kan kopen, tja... dat krijg je mensen die nooit hebben geleerd te sparen.

    Waarbij ik natuurlijk niet zeg dat iedereen met een top hypotheek niet met geld om kan gaan, maar persoonlijk ben ik er zwaar op tegen. Huur maar eerst een tijdje, leer geld te sparen, neem geld mee voordat je een huis koopt. Dan leert men budgetteren en met geld omgaan. Want we gaan meer en meer naar de USA toe qua schulden, met één verschil: de USA financiert zijn schuld met schuld, dat zullen wij nooit doen. En de USA kent een veel grotere economische groei door meer ondernemers en financiert daarmee ook zijn groei. Wij willen nog steeds vooral zekerheid (zelfs prestatiebonussen worden in NL afkeurd volgens Randstad (zie http://www.mach30.nl/archives/2005/07/11/prestatieloon/#more-217)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.