Gebruik geen Word-documenten op internet

6 juli 2003, 10:56

Het programmabureau Advies Overheid.nl adviseert overheids-werknemers geen Word-documenten meer op het internet te zetten als zij informatie willen verspreiden, omdat deze documenten vaak meer prijsgeven dan de auteurs zich realiseren.

Advies Overheid.nl, die alle overheden adviseert over het gebruik van internet, verwijst naar het relaas over een Word-document over Irak, dat op de website van de Britse premier Tony Blair stond. Daaruit was af te leiden wie de laatste tien personen waren die aan het document hadden gewerkt. Dergelijke informatie wordt door Word ‘meebewaard’ zonder dat dit zichtbaar is voor de maker of bewerker van een document.

De goede raad van Advies Overheid.nl is voortaan de te publiceren documenten eerst maar naar een HTML- of PDF-formaat te vertalen. Mocht men toch Word willen gebruiken, dan is de optie ‘Opslaan als RTF-bestand’ (Rich Text Format) overigens ook voldoende.

Bron:

http://www.automatiseringgids.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!