Geautomatiseerde offertes werken niet goed

25 april 2003, 13:43

CRM pakketten dragen weinig bij aan de efficiency van ondernemingen. 55 procent ziet bijvoorbeeld geen kans automatisch een foutloos verkoopvoorstel uit het systeem te laten rollen. Vaak moeten ze handmatig worden bijgewerkt, waardoor het nut van de (dure) pakketten verdwijnt.

Dat blijkt uit onderzoek van Blue Martini Software onder zowel Amerikaanse als Europese bedrijven. Eenderde van de ondervraagde bedrijven moet de meeste offertes uit hun CRM systeem handmatig bijwerken of zelfs herschrijven. Het doel van CRM is juist zoveel klantgegevens in het systeem te verzamelen dat deze handelingen w?l geautomatiseerd kunnen worden.

Een kwart van de ondervraagde bedrijven zegt dat automatisering van verkoopsystemen hebben bijgedragen aan kostenverlaging. Ondanks de weinig bemoedigende resultaten, wil de helft van het aantal gevraagde bedrijven toch investeren in het verder uitbouwen van hun automatisering.

Bron:

http://www.zibb.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!