Freelance.nl op 1 augustus officieel van start!

28 juli 2003, 12:52

Op 1 augustus gaat freelance.nl officieel van start, een website waar opdrachtgevers en freelancers direct met elkaar kunnen communiceren. Nieuw is het marktplaatsconcept van deze site: freelancers reageren op een opdracht, waarna de opdrachtgever rechtstreeks contact kan opnemen met degene die het meest aantrekkelijke bod heeft uitgebracht.

Door de economische recessie komt veel expertise ‘op straat’ te liggen, terwijl bedrijven van tijd tot tijd zitten te springen om goede arbeidskrachten. Het inhuren van externe krachten via bemiddelings- en detacheringsbureaus kost echter veel geld. Freelance.nl gaat dan ook de concurrentiestrijd aan met deze bedrijven.

Freelance.nl is een initatief van Aprentis BV. Het bedrijf bemiddelt niet, maar verzorgt alleen de logistiek van de site, zodat de kosten voor alle partijen laag blijven. Freelancers en opdrachtgevers onderhandelen op de site met elkaar zonder tussenkomst van een derde partij. Een opdrachtgever plaatst op freelance.nl een korte omschrijving van de opdracht. Daarna worden de freelancers van wie het profiel voldoet aan de eisen van de opdrachtgever, automatisch uitgenodigd om te reageren binnen een door de opdrachtgever vastgestelde termijn. Met dit rechtstreekse contact tussen beide partijen gaat freelance.nl een stap verder dan bijvoorbeeld de bestaande cv-databanken en vacaturesites.

In principe kan iedereen opdrachtgever worden op freelance.nl, zowel particulieren als bedrijven. Inschrijven kost niets en ook het plaatsen van een opdracht is gratis. Alleen wanneer via deze site een ‘match’ gerealiseerd wordt, gaat 8 procent van het honorarium van de freelancer naar Aprentis BV.

Halverwege juli was het concept voor de website gereed. Op een eerste informele oproep meldden zich ruim 250 freelancers: ontwerpers, programmeurs, grafici, tekstschrijvers, systeembeheerders en andere dienstverleners. Hieruit blijkt dat er in Nederland duidelijk behoefte is aan een dergelijk systeem, dat in een aantal andere landen al langer bestaat.

Bron:

http://www.persberichten.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!