Free Record Shop komt met eigen downloadsite

Free Record Shop komt met eigen downloadsite

Free Record Shop komt met eigen downloadsiteFree Record Shop wil “binnen enkele maanden’’ beginnen met een internetsite waar klanten de veertig populairste cd-singles tegen betaling kunnen downloaden. Daarmee hoopt de winkelketen compensatie te vinden voor de almaar dalende opbrengsten uit de verkoop van cd’s.

“We zijn op alle gewenste niveaus goed in gesprek’‘, zei een woordvoerder van Free Record Shop dinsdag in een toelichting op het plan. Het streven is om via de nieuwe site alle actuele hits aan te bieden. “Onze ervaring leert dat je de complete topveertig als download moet kunnen aanleveren. Anders heeft het geen zin’‘, aldus de zegsman. ,,In de mogelijkheden die ons tot nu toe worden aangeboden, kunnen we ons nog niet vinden.’’

De genoemde ervaring deed Free Record Shop op met een proef waarbij klanten in de winkel zelf een cd konden samenstellen en branden. Het experiment werd in 2002 stopgezet omdat er onvoldoende nieuwe muziek aan de klanten werd aangeboden.

Free Record Shop is niet de eerste aanbieder van legale muziekdownloads op de Nederlandse markt. Radiozender Noordzee FM nam eind december in samenwerking met MSN een soortgelijk initiatief. Over het aantal opgevraagde muziekbestanden doet het station geen mededelingen. “Maar we zijn zodanig tevreden dat de proef in elk geval een vervolg krijgt’‘, aldus een woordvoerder.

Vooral de verkoop van cd-singles is de laatste jaren hard teruggelopen. Nog maar 40 procent van de omzet haalt de Free Record Shop uit de verkoop van muziek. In het assortiment van de winkels nemen computergames en vooral dvd’s een steeds belangrijkere positie in.

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.