Free Record Shop komt met eigen downloadsite

16 maart 2004, 20:33

Free Record Shop komt met eigen downloadsiteFree Record Shop wil “binnen enkele maanden’’ beginnen met een internetsite waar klanten de veertig populairste cd-singles tegen betaling kunnen downloaden. Daarmee hoopt de winkelketen compensatie te vinden voor de almaar dalende opbrengsten uit de verkoop van cd’s.

“We zijn op alle gewenste niveaus goed in gesprek’‘, zei een woordvoerder van Free Record Shop dinsdag in een toelichting op het plan. Het streven is om via de nieuwe site alle actuele hits aan te bieden. “Onze ervaring leert dat je de complete topveertig als download moet kunnen aanleveren. Anders heeft het geen zin’‘, aldus de zegsman. ,,In de mogelijkheden die ons tot nu toe worden aangeboden, kunnen we ons nog niet vinden.’’

De genoemde ervaring deed Free Record Shop op met een proef waarbij klanten in de winkel zelf een cd konden samenstellen en branden. Het experiment werd in 2002 stopgezet omdat er onvoldoende nieuwe muziek aan de klanten werd aangeboden.

Free Record Shop is niet de eerste aanbieder van legale muziekdownloads op de Nederlandse markt. Radiozender Noordzee FM nam eind december in samenwerking met MSN een soortgelijk initiatief. Over het aantal opgevraagde muziekbestanden doet het station geen mededelingen. “Maar we zijn zodanig tevreden dat de proef in elk geval een vervolg krijgt’‘, aldus een woordvoerder.

Vooral de verkoop van cd-singles is de laatste jaren hard teruggelopen. Nog maar 40 procent van de omzet haalt de Free Record Shop uit de verkoop van muziek. In het assortiment van de winkels nemen computergames en vooral dvd’s een steeds belangrijkere positie in.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!