Frackers’ kleine webloguitgeverij

Frackers’ kleine webloguitgeverij

Eindelijk was het zover, de presentatie van SMG, Small Media Group,  de reeds langgeleden aangekondigde weblog uitgeverij van Michiel Frackers. De uitgeverij lanceert met drie weblogs, Bashers, een weblog over games van Niels ‘t Hooft, Vincent Leeuw, Debby Rijnbeek en Bart Breij, Petrolhead, met video’s over snelle auto’s van Sjoerd van Stokkum en Buro Renkema van Pieter Jouke, Arjen Lubach en Edo Schoonbeek.

Net als indertijd met Bitmagic gaat het weer om het maken van online content, maar deze keer zijn de ambities minder huizenhoog. De weblogs worden gevuld door mensen die gepassioneerd zijn over datgene waar ze over bloggen - waarbij de term bloggen ruim opgevat mag worden. That’s it.

Ik vroeg na de presentatie de heren van Buro Renkema waarom zij voor een weblog kiezen en niet voor tv - hun grappige filmpjes lenen zich misschien wel beter voor het traditionele broadcasten. Sommige van de filmpjes die op de site staan hadden ze voor tv ontwikkeld, gaven ze toe, maar het grootste nadeel was dat ze bij tv zelf de dingen niet in de hand hebben. Op een weblog kunnen ze maken wat ze willen en het meteen publiceren, zonder tussenkomst van een redactie en zelf bepalen in welke context het filmpje getoond wordt. ‘En dan zien we wel of iemand het leuk vindt, als wij er maar om kunnen lachen.’

Dat is in mijn ogen de essentie van webloggen - je bent zelf je eigen uitgever. Dat geeft een weblog het directe karakter dat lezers en kijkers op prijs stellen. Als Frackers erin slaagt de passie van zijn team en de directheid van het medium goed in de markt te zetten, kan het nog best wat worden. Een klein succes voor de Small Media Group, voorspel ik.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • ik heb over het algemeen erg veel plezier, verdriet, enz.etc. in het publiceren van mijn blog, maar het is wel prettig als er iemand, al is het maar 1, meegluurt en becommentarieerd!

    geplaatst op
  • Kon er gisteravond helaas niet bij zijn maar wens Frackers c.s. heel veel succes!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.