Forse groei Verzekeringssite

13 augustus 2004, 08:46

Verzekeringssite, www.verzekeringssite.nl, heeft wederom een uitstekend eerste halfjaar achter de rug. Door de lancering van de nieuwe site en gestegen bezoekersaantallen groeide de omzet in het eerste halfjaar met 71% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst voor vennootschapsbelasting steeg met 157%. De cijfers zijn exclusief de in 2003 overgenomen website MrFinch (ex Achmea) www.mrfinch.nl Voor de rest van dit jaar verwacht Verzekeringssite een verdere toename van de winst en omzet o.a. door het toevoegen van nieuwe vergelijkingen. Sinds begin augustus vergelijkt Verzekeringssite ook doorlopende reisverzekeringen. De komende maanden zullen de volgende producten worden toegevoegd: hypotheken, inboedel-, woonhuis-, AVP-, motor-, ongevallen-, arbeidsongeschiktheid- en rechtsbijstandverzekeringen.

Omzetgroei

In november 2003 heeft Verzekeringssite een compleet vernieuwde site gelanceerd. Op de nieuwe site vragen meer consumenten een offerte aan. Verder namen de bezoekersaantallen toe tot 473.480 in het eerste halfjaar. Deze stijging is zowel het resultaat van grotere naamsbekendheid, alsmede van nieuwe samenwerkingsverbanden met internetportalen. De Verzekeringssite werkt o.a. samen met de volgende sites: Startpagina, MSN, Ilse en AutoWeek.

WelloWell

Vanaf 1 augustus verzorgt Verzekeringssite de vergelijkingen van auto-, reis- en ziektekostenverzekeringen op WelloWell, eigendom van ING. Verzekeringssite regelt de complete vergelijking en afhandeling van de leads.

MrFinch

De in december 2003 overgenomen website MrFinch maakt inmiddels gebruik van de vergelijkingen en backoffice van Verzekeringssite. De website MrFinch blijft bestaan als zelfstandige site.

Verzekeringssite

Verzekeringssite maakt het kiezen van verzekeringen makkelijker door bijna alle verzekeraars te vergelijken. Verzekeringssite is volledig onafhankelijk, heeft geen banden met verzekeraars en sluit zelf geen verzekeringen. Vrijwel alle direct writers en ongeveer 150 tussenpersonen werken met Verzekeringssite samen. Verzekeringssite krijgt haar inkomsten uit het doorsturen van offerte-aanvragen. Verzekeringssite is al jaren winstgevend en volledig eigendom van en gefinancierd door Erik Hordijk en Ilse de Ligt. De Consumentenbond heeft in een onderzoek naar vergelijkingen van ziektekostenverzekeringen Verzekeringsite de hoogste beoordeling gegeven: goed/zeer goed.

Bron:

Persbericht

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!