Forbes presenteert ‘Masters of Information’

10 september 2005, 05:57

Informatie is de moderne variant van goud. Een berg ruwe informatie is echter net zo nutteloos als een onontdekte goudmijn. De grootste winst wordt dan ook geboekt door internetbedrijven die weten hoe ze belangrijke data moeten filteren.

Het magazine Forbes presenteerde onlangs een lijst van zogenaamde Masters of Information, ondernemers en bedrijven die informatie op internet omzetten in waarde.

Barry Diller

Barry Diller behoort volgens Forbes tot de ‘Masters of Information’. Diller is de baas over een groot aantal websites met overlappende activiteiten op het gebied van reizen, consumentenartikelen en dating.

Flickr

Catherina Fake en Stewart Butterfield van Flickr, een online verzamelplaats voor digitale foto’s, behoren eveneens tot de lijst. Vanuit de hele wereld kunnen mensen hun foto’s kwijt op deze website.

Jeffrey Jonas

Programmeur Jeffrey Jonas is eveneens een informatiemeester en is de bedenker van Nora (nonobvious relationship awareness), een programma dat in staat is een groot aantal (persoonlijke) gegevens op te slaan en te verbinden.

Andere Masters of Information die worden genoemd in het artikel van Forbes zijn John Markus (FAST), Ellen Siminoff (The Keyword Keeper), Peter Norvig (Google) en Jimmy D. Wales (Wikipedia).

Bron:

Forbes nr. , p. 104, 6 p.

Via:

http://www.mkbnet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!