Expiratieweb.nl eist rectificatie van Consumentenbond

31 oktober 2004, 19:35

Advios Assuranti?n, eigenaar van vergelijkingssite Expiratieweb.nl, eist van de Consumentenbond rectificatie van het onderzoek naar financi?le vergelijkingssites in de Geldgids van september.

Advios valt vooral over het noemen van het provisieplafond van ? 1.500 bij tussenpersoon en vergelijkingssite Independer. “Wij hanteren al jaren zo?n plafond van ? 680. Maar bij Independer zit je aan dat bedrag vast als je eenmaal een offerte hebt aangevraagd. Ik kan dat geen ‘aardig initiatief’ noemen”, zegt Ralph Geissen van Advios.

Uit frustratie over de gang van zaken heeft Geissen de volledige correspondentie met de Consumentenbond op zijn website expiratieweb.nl gezet. “Het belang van een onderzoek naar financi?le vergelijkingssites mag zeker niet worden onderschat. Het is meer dan alleen een simpel onderzoek waar toevallig een groot aantal onwaarheden in staan. Het onderzoek is een commercieel wapen”, vindt Geissen.

De Consumentenbond noemt de reactie van Geissen “kinderachtig”. Inmiddels heeft de bedrijfsjurist van de Consumentenbond zich via een brief gemeld bij Geissen. De Consumentenbond laat hierin weten dat de wijze waarop de bezwaren naar voren gebracht worden “duidelijk te ver gaan, zowel juridisch gezien als qua fatsoensnormen”. De jurist maakt bezwaar tegen het naar buiten brengen van priv? e-mailadressen ?n het auteursrecht zou geschonden zijn doordat het artikel uit de Geldgids integraal op Expiratieweb.nl is geplaatst.

De Consumentenbond wijst de suggestie van een voorkeursbehandeling van Independer pertinent van de hand. “U zult begrijpen dat wij ons eenvoudigweg niet kunnen permitteren bedrijven van een voorkeursbehandeling te voorzien, dus ook Independer niet. Sterker nog, wij hebben ook Independer aangesproken op de onjuiste wijze waarmee zij onze testresultaten in hun eigen uitingen gebruiken.”

De Consumentenbond verontschuldigt zich wel voor het feit dat in het genoemde artikel twee keer abusievelijk de naam ‘Directelijfrenteveiling’ is gebruikt, waar ‘Expiratieweb’ had moeten staan. “Maar dat doet verder niets af aan onze bezwaren tegen de weergave op uw website. Wij verzoeken – en voor zover nodig sommeren – u dan ook deze vermelding te staken en gestaakt te houden, alsmede de geciteerde e-mails en het zonder toestemming overgenomen Geldgidsartikel te verwijderen.”

Geissen ziet vooralsnog af van het aanspannen van een kort geding tegen de Consumentenbond. “Voor mij persoonlijk is dit aanbod niet voldoende. Ik heb wel besloten om het kort geding voorlopig uit te stellen”, aldus Geissen. Hij wil nu samen met zijn eigen advocaat in overleg treden met de Consumentenbond, waarbij zijn streven is gericht op volledige rectificatie, zowel ten aanzien van Expiratieweb als van Independer die zichzelf als winnaar van de test heeft uitgeroepen.

Bron:

http://www.amweb.nl/AMWEB/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!