• Mobile
  wordt gesponsord door

.EU Stormloop

.EU Stormloop

Sinds 11.00 uur vandaag is de zogenoemde Landrush periode van de .eu domeinnamen van start gegaan. Iedereen kan nu .eu domeinnamen gaan aanvragen, zowel particulieren als bedrijven. EURid is momenteel bezig om alle voorregistraties te verwerken van de ruim 1.000 aangesloten webhostingbedrijven. Zojuist is op de statuspagina een eerste update gegeven van hoeveel aanvragen er daadwerkelijk zijn verwerkt.

De teller staat inmiddels (12.10 uur) op maar liefst 343.595 aanvragen!

Updates:
12.30 uur: 418.110 (+ 74.515)
12.55 uur: 492.366 (+ 74.256)
13.22 uur: 552.160 (+ 59.794)
14.52 uur: 716.871 (+ 164.711)

Benieuwd of we het miljoen nog gaan halen vandaag…

15.13 uur: Inmiddels is in deze whois (met dank aan Bas) te zien of aanvragen gelukt zijn. Ook wordt de statuspagina weer geupdate. De ergste piek lijkt dus achter de rug…

15.41 uur: 784.382 (+ 67.511)
16.17 uur: 833.026 (+ 48.644)
17.02 uur: 879.117 (+ 46.091)
17.42 uur: 909.488 (+ 30.371)
18.07 uur: 935.151 (+ 25.663)
18.22 uur: 956.402 (+ 21.251)
18.37 uur: 969.728 (+ 13.326)
20.07 uur: 1.010.564

8-april
11.22 uur: 1.184.352


Geplaatst in

DelenEr zijn 29 reacties op dit artikel

 • Dat gaat lekker; en dat moet straks deze ene dame allemaal afhandelen?

  geplaatst op
 • Pfoe, dat viel tegen. Wilde zojuist een prive en zakelijk domein vast leggen (niet heel belangrijk, maar ik heb ze liever wel dan niet). Doe eerst een whois (vanaf m'n eigen computer, via commandline): zijn nog vrij.

  Ikke ga vrolijke naar mijn registrar, zijn de domeintjes alweer genomen. Pitty.

  Maar soit, zoveel zie ik eigenlijk niet in die .eu naam, behalve als je je heel specifiek op de Europese markt richt. Maar dan investeer ik liever in lokale domeinen in elk land waar je actief bent.

  Jochem

  geplaatst op
 • Ah joh.. ;-) is toch leuk zo'n eu domeinnaam.. ben alleen benieuwd welke ik nog krijg.. al die whoissen reageren niet..

  geplaatst op
 • PS niet verder vertellen, deze doet het nog wel:
  https://www.registry.eu/whois/GetDomainStatus.htm

  geplaatst op
 • Inmiddels is ook de statuspagina al een uur niet meer bijgewerkt. De whois was na 10 minuten al niet meer bereikbaar. Ben inderdaad benieuwd hoe het met die mevrouw gaat nu ;)

  Heb namens Initworks enkele honderden namen ingediend vanochtend, maar nog geen reactie gehad over het wel/niet slagen van de aanvragen. Ben benieuwd wanneer daar terugkoppeling over gegeven gaat worden!

  geplaatst op
 • EURid heeft inmiddels bekend gemaakt problemen te hebben met de verwerkingen:

  --------------------------------------

  EURid heeft moeite met het verwerken van alle .EU aanvragen.
  De .EU domeinnaam is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar en van deze mogelijkheid wordt gretig gebruik gemaakt. EURid, de instantie die .EU domeinnamen uit mag geven, heeft veel problemen om de stroom aanvragen te verwerken.

  Met een langzame tred van 1 aanvraag per 7 seconden zijn de eerste .EU domeinnaamaanvragen inmiddels verwerkt. De reden van deze snelheid is de onverwacht grote interesse tijdens de .EU Landrush. EURid heeft onvoldoende servercapaciteit tot zijn beschikking om de aanvragen sneller af te handelen.

  Wat betekent dit voor uw aanvraag?
  Omdat iedere provider te maken heeft met deze vertraging betekent het nog niets. Toewijzing vindt plaats op volgorde van binnenkomst, maar doordat iedereen de vertraging ondervindt blijft de volgorde nagenoeg gelijk. Het kan wel enkele uren langer duren voor u bericht krijgt over een succesvolle registratie en het kan ook iets langer duren voor live registratie mogelijk is. Eerst moeten alle pre-registraties verwerkt zijn.

  geplaatst op
 • Thnx Bas die werkt.. mijn stagebedrijf heeft er iig 1.. alleen de mijne is al door 2 bedrijven aangevraagd.. :S

  geplaatst op
 • Heb ik eindelijk 2 vrije domeinnamen gevonden met het woord sex erin, lukt het me amper om ze vast te leggen. Sites die het niet doen, sites die adverteren met eu domeinnamen, maar waar je ze niet kunt registeren etc. En degene bij wie ik het heb aangevraagd, heeft me nog geen mail gestuurd.
  Iemand nog een adresje voor goedkoop vastleggen eu naam waar alles werkt?

  geplaatst op
 • Niet om te spammen..

  transip.nl

  succes!

  geplaatst op
 • @ Michael
  Bedankt!

  geplaatst op
 • Vraag mij af hoe succesvol .EU gaat worden.

  geplaatst op
 • Ik heb mijn 1e .EU domein al binnen; de andere 2 zijn nog 'pending'. Ben benieuwd hoe lang dat duurt en of ik ze uberhaupt krijg. Niet dat ik er iets mee doe, het is meer om te voorkomen dat iemand anders er met mijn (merk)naam/huidig domein er mee van door gaat. Dat is ongetwijfeld de reden waarom bedrijven dat ook doen.

  geplaatst op
 • @Micheal

  Het volume aan verkochte domeinnamen betekend niet dat ze succesvol worden. Het uiteindelijke gebruikt ervan bepaald de succes.

  .US domeinnamen werden massaal aangevraagd. Toch worden ze bijna niet gebruikt en kiezen omdat Amerikaanse consumenten toch sneller naar .com gaan.

  geplaatst op
 • @Arash

  Nee je hebt gelijk, het aantal hoeft niet gelijk een succes te zijn, maar dat er in zo'n korte tijd al zo veel namen geregistreerd zijn, dat geeft toch wel een blijk van vertrouwen.

  Daarbij is het wel zo dat de meeste .eu namen geregistreerd worden door mensen die al een domein hebben.

  @Mark
  Er zijn inderdaad een heleboel bedrijven die om die reden het zo doen, wij hebben het ook gedaan met gedeeltelijk succes.

  geplaatst op
 • @Mark
  Zou je niet via http://www.whois.eu/ kunnen kijken bij de gedetaileerde informatie??

  geplaatst op
 • van de 116 die ik er in voorregistratie had ben ik de trotse eigenaar van 5 .eu'tjes..

  geplaatst op
 • Heb je of waarschijnlijk hele gewilde domeinnamen geregistreerd of heel erg laat, wij hebben er van de 40 in voorregistratie er 32..

  geplaatst op
 • dat eerste michael.

  geplaatst op
 • Ik heb ruim 500 domeinnamen op 7 juli 2005 voorgeregistreerd. Was bij bijna alle namen het eerst via één van de eerste door eurid goedgekeurde providers. Krijg ik op 6 april een email dat door een technische storing, een grote deel van de domein namen niet meer in de lijst staan en dus was ik bijna alles kwijt. Het ging hierbij om een provider met gratis voorregistratie.

  Daarnaast had ik ruim 400 bij een andere provider voorgeregisterd en daarbij zijn ruim 8% vandaag goedgekeurd. Het ging hierbij om een provider met betaald voorregistratie.

  De meeste registraties worden door domeinhandelaren gedaan en door bedrijven die voor de zekerheid hun merknamen hebben geregisterd.

  Iedereen hoopt succesvol te worden met zijn domeinnaam en een kleine aantal zullen dat worden, maar uiteindelijk zal Eurid, partners en providers de echter winnars zijn. Vooral de eerste 2 . Zij zoeken geen goud, ze verkopen schepjes aan mensen die goud zoeken. ;)

  geplaatst op
 • Van de 3 heb ik er 2 .. ;-)

  geplaatst op
 • nice statistic, to see how quick it really went in the last hours.

  I assembled a chart of the first hours for you:

  http://europa.vc/eu-landrush.html

  kr, Robert

  geplaatst op
 • En jawel, om 20:07 is de miljoen gepasseerd met maar liefst 1,010,564 aanvragen!

  geplaatst op
 • Al met al is de hele landrush periode lekker goed van start gegaan. Ze hebben jaren voorbereidingstijd gehad en alles loopt niet zoals het moet. 1 persoon zit EU aanvragen uit NL goed te keuren van voor de landrush. Die heeft er gemm 1000 per maand gedaan en er zijn er nog 48.000 te gaan. Al die domeinnamen staan dus zoizo nog pending.

  Dan de dag van gisteren, na de middag is geen enkele aanvraag nog goed doorgekomen. Vanochtend daarentegen gingen ze er weer vlot door maar nog geen bericht van de domein aanvargen van gisteren. En ga zo maar door.

  Vind het persoonlijk een redelijk zooitje aan het worden...

  geplaatst op
 • The .EU landrush fiasco. A bumbling registry allows Europe's very own domain name to be highjacked!

  geplaatst op
 • ik zag dat dvhn ook al weg was  www.dvhn.eul

  geplaatst op
 • link fout


  www.dvhn.eu

  geplaatst op
 • en guge de zoekmachine van google  www.guge.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.