EnergyXS trekt ook callcenter mee in faillissement

30 augustus 2003, 17:58

Pricon Teleservices in Emmen, ooit het eerste callcenter in Zuid-Oost Drenthe, is failliet. De onderneming is meegezogen in de roerige ondergang van EnergyXS. De Almelose energieleverancier was een belangrijk opdrachtgever.

Pricon heeft zo?n 40 werknemers op de loonlijst staan, voor een deel parttimers. Volgens curator mr. Eddy Heuzeveldt had Pricon ?behoorlijk zijn kaarten gezet op EnergyXS.? Al kort na het bankroet van de energieleverancier, kwam het Emmer bedrijf in betalingsproblemen.

Niet onverdienstelijk

Heuzeveldt: ?De schuldenlast valt me op zich niet tegen, maar de lonen kunnen niet meer worden betaald. Het faillissement is misschien wat vlot aangevraagd, maar als je langer wacht is de schade vaak onherstelbaar.? Volgens Heuzeveldt draait Pricon Teleservices op zich niet onverdienstelijk.

Doorstart

Op de vraag of een doorstart met een deel van huidige personeel mogelijk is, zegt hij dan ook: ?Daar zit wel enige muziek in. Maar het hangt er natuurlijk van af wie zich melden voor het bedrijf. De huidige directie heeft in elk geval al wel belangstelling.? Pricon was eigendom van de Stratel Groep in Capelle aan den Ijssel.

Bron:

Dagblad van het Noorden

Via:

http://www.energiemanagement.net/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!