Energiebedrijf.com neemt Durion over

26 oktober 2003, 18:36

Energiebedrijf.com heeft groene-stroomleverancier Durion Energie overgenomen. Dit blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel die door Energeia zijn opgevraagd. De aandelen Durion zijn al op 8 augustus jongstleden overgegaan. Beide bedrijven kozen ervoor om deze informatie niet naar buiten te brengen.

Energiebedrijf.com noch Durion wilden vorige week tegenover Energeia op de overname ingaan. Durion claimde in juli 80.000 klanten te hebben. Energiebedrijf.com heeft naar eigen zeggen 140.000 klanten. Onduidelijk is of Energiebedrijf.com de klanten van Durion daar al bij optelt. Energiebedrijf.com kocht al voor de overname de stroom in voor Durion Energie en was ook PV-verantwoordelijke voor Durion.

Energiebedrijf.com, dat zowel grijze als groene stroom verkoopt, heeft grote ambities. In een interview met Het Financieele Dagblad van 7 oktober zegt directeur Erik de Heus dat hij op korte termijn na Essent, Nuon en Eneco de vierde grote speler wil worden met zo’n 600.000 klanten. In dat interview gaf hij te kennen het verkoopbedrijf van een van de kleinere traditionele nutsbedrijven te willen overnemen.

Durion verkoopt alleen groene stroom. Het bedrijf ging begin 2002 van start onder de naam Our Energy. Our Energy kwam in 2002 vaak in opspraak wegens vermeende onoorbare verkooppraktijken. De Consumentenbond tikte het bedrijf meerdere keren op de vingers vanwege de telefonische verkoopmethode van de groene stroom-leverancier. Vorig jaar december veranderde Our Energy zijn naam in Durion Energie. Concurrent Yourenergy lag regelmatig in de clinch met Our Energy omdat de naam voor verwarring zorgde bij afnemers.

Bron:

http://www.energeia.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!