Eneco wil liberalisering energiemarkt uitstellen

15 april 2003, 04:09

Het energiebedrijf Eneco wil dat de laatste fase van de liberalisering van de Nederlandse energie wordt uitgesteld om administratieve chaos te voorkomen.

de bestaande plannen kunnen zeven miljoen huishoudens per 1 januari 2004 zelf hun leverancier voor stroom en gas kiezen. Directievoorzitter R. Blom van Eneco zegt het echter verstandig te vinden om de laatste stap een half jaar tot een jaar uit te stellen. Niet alle bedrijven die op de energiemarkt actief zijn, zijn er klaar voor, zei hij vandaag bij de presentatie van de jaarcijfers van Eneco. Blom wijst op de administratieve chaos die het vrijgeven van de zakelijke markt vorig jaar heeft opgeleverd. Veel bedrijven wachten nu nog op de juiste energierekening. Hij vreest hetzelfde voor de particuliere markt. Hij benadrukte dat Eneco eind dit jaar klaar is voor de overgang. (ANP)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!