Encyclopedie in MSN Messenger

6 december 2005, 08:27

MSN Messenger Panel met Encar

Met de nieuwe Encarta bot kan de consument niet alleen een vraag-antwoord spelletje spelen, de bot neemt je direct mee naar een andere wereld waarin het antwoord op je vraag veel duidelijker wordt door tekst, audio en video.

Wie de slimme Encarta buddy heeft toegevoegd aan de MSN Messenger buddy list kan allerlei vragen stellen als ‘What is the capital of Italy?’, ’ I want to see the biography of Nelson Mandela’ of ‘2^2+4’. Aan de rechterzijde opent vervolgens een panel dat het antwoord laat zien. In het plaatje (slecht te zien) verschijnt direct na het tikken van ‘Martin Luther King’ aan de rechterzijde de biografie met een video ‘I Have A Dream’. Wie zeer veel detail wil weten, bijvoorbeeld de neerslag in Rome in Juli, heeft een premium (betaald) account nodig.

Het is het prototype voor brand buddy’s – MSN Messenger bots van merken. Merken die zich bijvoorbeeld specialiseren op gezondheid, vervoer of wonen kunnen op deze wijze zeer gemakkelijk antwoord geven en het antwoord (in een persoonlijke context) illustreren. Als het rechterdeel ook nog eens interactief is, kunnen we onze vrienden uitnodigen om mee te kijken. (zie ook de posting over IM This!). Wanneer komt BMW met haar eigen brand buddy? Of Albert? Of Achmea?

Zelf proberen? Voeg [email]Encarta@conversagent.com[/email] aan je MSN Messenger buddy list.

Erwin van Lun
Futurist and Angular Engineer bij Your Future Is Now!

Futurist Erwin van Lun startte op MarketingFacts in 2005, direct na publicatie van zijn boek "Van Massamerk naar Mensmerk" dat toen een nominatie kreeg voor de Marketing Literatuur Prijs. Het boek beschreef de toestand van media, marketing en merken in de toekomst van 2015 en Erwin volgde de ontwikkelingen in de eerste jaren op de voet. Nu blijkt dat zijn voorspellingen waarheid zijn geworden helpt hij mensen om zélf de toekomst trefzeker te voorspellen en heeft hij zijn voorspellingen voor 2020, 2030 en 2050 al weer klaar voor publicatie in het boek 'Utopia Manifesto 2050'. In 2009 stortte Erwin zich helemaal op Chatbots.org (http://www.chatbots.org), zijn wereldwijde industry portal op het gebied van intelligente kunstmatige karakters en in 2015 sloot hij zich aan bij het Bemer netwerk (http://yourfuture.bemergroup/nl) om mensen te helpen zichzelf te resetten: gezond, vitaal en creatief: helemaal klaar voor de toekomst! In 2017 zag hij de bezoekersaantallen van Chatbots.org weer flink stijgen en besloot dat het tijd werd voor de terugkeer naar het prachtige veld van humanlike AI.

Categorie
Tags

10 Reacties

  media

  Die Messenger bots gaan een grotere rol spelen dan ik tot nog toe dacht. Prachtig voorbeeld!


  6 december 2005 om 09:11
  Simon Koelewijn

  Hehe, interessant… Maar ik voeg geen bots meer toe. Ik kom maar niet af van Nieuwskraker… Heel irritant… :[


  6 december 2005 om 09:20
  ErwinVanLun

  Kreeg net een telefoontje. Voor MSN Messenger hoef je geen hotmail account te hebben. Dus ook het adres hierboven kan je gewoon toevoegen aan je buddy list.


  6 december 2005 om 09:29
  sjoerd van Dijk – Ecreation

  Dit zijn nog eens leuke toepassingen. 🙂


  6 december 2005 om 09:39
  Barry

  Leuk, straks eens proberen. De vorige week geintroduceerde Ruud van Radio538 heeft me tot nu toe niet echt weten te vermaken, na een paar vragen loopt ie vast (blijft steevast hetzelfde antwoord geven, wat ik vervolgens ook vraag)…


  6 december 2005 om 10:30
  JWB

  Leuke toepassing!

  Probeer eens:

  who is the queen of the netherlands?

  😉

  JW


  7 december 2005 om 09:12
  ErwinVanLun

  Er valt nog e.e.a te doen!!!! 🙂

  Die gekke Amerikanen toch…

  Erwin


  7 december 2005 om 12:25
  sandesh

  kenne jullie nog meer msn – bots?


  5 juni 2006 om 13:42
  Stuff

  Hello!


  20 juli 2006 om 10:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!