Elwin Gastelaars (spotXchange): “Over 5 jaar programmatic advertising op RTL”

Elwin Gastelaars (spotXchange): “Over 5 jaar programmatic advertising op RTL”

In 2012 kocht RTL het online adverteerdersnetwerk Videostrip. Het bedrijf gaat nu op in SpotXchange, waarin RTL vorig jaar een meerderheidsbelang nam. Elwin Gastelaars is de nieuwe managing director voor het Beneluxkantoor in Nederland.

SpotXchange is een video-advertentieplatform met een veilingmodel. Binnen het platform kan realtime worden geboden op beschikbare advertentieruimte door adverteerders.  

Adverteerders kopen ruimte in die via speciale software wordt verkocht door uitgevers zoals Sanoma of RTL. SpotXchange zit aan de uitgeverskant. “Er is een enorme markt binnen het advertentie-ecosysteem", zegt Gastelaars.     

Google

SpotXchange liet zich desondanks niet verkopen aan Google. “De Amerikaanse eigenaar wilde zijn onafhankelijkheid bewaren.” Daarnaast wilde spotXchange een eigenaar met kennis van zaken in de tv-wereld. En dat werd dus de RTL Group.

Nederland is daarbij interessant, omdat het een innovatief land is. “We willen de advertentieketen meer transparant maken, inclusief de geldstromen, het eigenaarschap over userdata en het gebruik.”

Over vijf jaar kijken wij volgens Gastelaars naar gepersonifieerde reclames op RTL. “Het hangt af van hoe snel televisie volledig via het internetprotocol wordt uitgezonden en wanneer er voldoende bandbreedte is. Dat is een kwestie van tijd.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • spannende ontwikkeling. Veel succes met thijs de kler en de andere collega's

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.