Elektronische tv-gidsen worden populairder

23 juni 2004, 04:06

Elektronische programmagidsen trekken steeds meer bezoekers. Tvgids.nl van programmabladenuitgever AKN trekt maandelijks 875.000 unieke bezoekers (11,4 miljoen pageviews), een verdubbeling ten opzichte van maart 2003. Omroep.nl heeft maandelijks 300.000 bezoekers (1,2 miljoen pageviews).

Tvgids.nl heeft de meeste bezoekers tussen 15.00 en 17.00 en tussen 19.00 en 21.00. Films, tv-hypes zoals idols en voetbal zijn de populairste onderwerpen.

Volgens hoofd Digitale Services Carl Lunenborg verbetert Tvgids.nl binnenkort nog door betere vormgeving, kortere teksten, de mogelijkheid om programma-overzichten aan te vragen op basis van persoonlijke stemmingen, een betere helpdesk en meer ‘toplijstjes’. Ook komt er meer aandacht voor de Persoonlijke TV Gids die inmiddels 75.000 geregistreerden heeft. Daarnaast bestaan er plannen voor een samenwerking met omroep.nl. Toch denken de meeste deskundigen niet dat de klassieke omroepgids zal verdwijnen. Zij zien elektronische programmagidsen vooral als aanvulling op de papieren gidsen omdat ze denken dat mensen altijd nog graag op de bank voor de tv een papieren gids willen lezen.

Bron:

Breedband in Bedrijf

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!