Elektronisch bankieren in Nederland stijgt met meer dan 10% per jaar

12 juni 2003, 18:49

Het gebruik van elektronische banken groeit nog steeds. Volgens recente cijfers van Nielsen//NetRatings is in het eerste kwartaal van 2003 het aantal bezoekers met 11% gestegen t.o.v. het eerste kwartaal van 2002. Bijna 3,5 miljoen Nederlandse surfers logden in op een website van een bank tijdens het eerste kwartaal van 2003. Gedurende dezelfde periode in 2002 was dit iets meer dan 3 miljoen.

De Rabobank is al geruime tijd de grootste online bank in Nederland. Van de grote drie spelers is de Rabobank met 1,9 miljoen bezoekers een stuk groter dan de Postbank met 1,1 miljoen en ABN Amro met 850.000 unieke bezoekers.

Op Europees niveau is de Rabobank ook nummer een. In April 2003 had rabobank.nl meer bezoekers dan de marktleiders in andere Europese landen. Egg en Lloyds TSB scoren lagere bezoekersaantallen terwijl de internet populatie in het Verenigd Koninkrijk veel groter is. Qua bereik komt Rabobank.nl op de tweede plaats na de Zweedse bank Forenigingssparbanken.

Zie verder:

http://www.nielsen-netratings.com/pr/pr_030610_netherlands.pdf

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!