Electronische communicatie in Nederland

20 februari 2006, 07:17

Telefoonverkeer over het vaste net van KPN is gedaald met 58%

Om te komen tot één gezaghebbende publicatie op het gebied van de verspreiding en het gebruik van informatie- en communicatietechnologie zijn in 2005 de monitoractiviteiten van TNO en CBS op dit terrein, samengevoegd tot de publicatie De Digitale Economie.

In aanvulling op deze jaarlijkse publicatie levert TNO enkele keren per jaar een overzicht van updates van cijfers uit de jaarrapportage en een verdere detaillering van cijfers over individuele sectoren uit de sector elektronische communicatie. Tevens wordt in deze tussentijdse rapportages aandacht besteed aan de postsector. Peter Wiegman verwijst vandaag naar het rapport Marktrapportage elektronische communicatie waarin vooral veel gegevens over het aantal telefoonaansluitingen, breedband, UMTS, VoIP en dergelijke. Zo becijfert het rapport dat het telefoonverkeer over het vaste net van KPN is gedaald met 58%. Vooral de daling van het internetverkeer was sterk over het vaste net: -71%. De opkomst van breedband is hier o.a. debet aan.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!