• Mobile
    wordt gesponsord door

Electronische communicatie in Nederland

Electronische communicatie in Nederland

Telefoonverkeer over het vaste net van KPN is gedaald met 58%

Om te komen tot één gezaghebbende publicatie op het gebied van de verspreiding en het gebruik van informatie- en communicatietechnologie zijn in 2005 de monitoractiviteiten van TNO en CBS op dit terrein, samengevoegd tot de publicatie De Digitale Economie.

In aanvulling op deze jaarlijkse publicatie levert TNO enkele keren per jaar een overzicht van updates van cijfers uit de jaarrapportage en een verdere detaillering van cijfers over individuele sectoren uit de sector elektronische communicatie. Tevens wordt in deze tussentijdse rapportages aandacht besteed aan de postsector. Peter Wiegman verwijst vandaag naar het rapport Marktrapportage elektronische communicatie waarin vooral veel gegevens over het aantal telefoonaansluitingen, breedband, UMTS, VoIP en dergelijke. Zo becijfert het rapport dat het telefoonverkeer over het vaste net van KPN is gedaald met 58%. Vooral de daling van het internetverkeer was sterk over het vaste net: -71%. De opkomst van breedband is hier o.a. debet aan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.