EK widget met invloed EK op bezoek en conversie

6 juni 2008, 08:52

Adversitement EK widgetHet EK 2008 gaat bijna van start. Als sponsor van Marketingfacts heeft Adversitement een EK widget gemaakt. Deze widget laat zien in welke mate de oranjekoorts invloed heeft op websitebezoek en -conversie. Aan de hand van benchmarkdata wordt de oranjekoorts bepaald. Hoe groter de daling in het bezoek (ten opzichte van één maand geleden), hoe hoger de oranjekoorts. Deze data wordt per dag bijgewerkt, aan de hand van de resultaten van de voorgaande dag.

Daarnaast kan iedere gebruiker zelf een conversieratio instellen. Deze ratio wordt vergeleken met de benchmark-conversieratio. Als de conversieratio gelijk is of lager dan de benchmark, dan is de score 0. Als deze hoger is, dan wordt er een topscore bepaald met een maximum van 100%. Deze score geeft dus aan dat de conversieratio op je website hoger ligt dan de benchmarkdata. Natuurlijk is het ook mogelijk om real-time de wedstrijdresultaten te volgen. Deze worden iedere 30 seconden bijgewerkt. Daarnaast worden de wedstrijden van morgen en van Oranje in een apart overzicht vertoond.

Tot slot nog een opmerking over de techniek achter de widget. De widget draait op de Yahoo Widget Engine. De gebruikte algoritmes om de oranjekoorts en de topscore te bepalen zijn door Adversitement ontwikkeld. Op het moment dat het aantal bezoeken met meer dan 50% daalt, dan schiet de oranjekoorts naar een maximum van 100%. Bereik je met de topscore ook 100%, dan geeft dit aan dat je een fantastische conversieratio hebt vergeleken met de benchmark (of dat je het target heel erg optimistisch hebt ingesteld).

{title}

Download de widget door het formulier in te vullen. Je ontvangt dan automatisch een email met een link naar de download en een instructie om deze te installeren (Windows en Mac).

Hoe stel ik een target in?

Open de widget en klik met de rechtermuisknop. Via onderstaand scherm kan je een target instellen (percentage), in dit voorbeeld dus 2%.

{title}

Hoe verplaats ik de widget?

Door Control in te drukken en de linkermuisknop vast te houden, kan de widget verplaatst worden.

Hoe zet ik het geluid aan of uit?

Klik op het luidsprekericoontje in de staart en zet het geluid aan of uit. Dit geluid is alleen actief bij het klikken en opstarten van de widget.

De wedstrijden van morgen staan niet in het overzicht?

In dat geval moet je de meest recente versie installeren. Dit geldt alleen voor mensen die de widget voor vandaag hebben geïnstalleerd. Gebruik de download-link uit de email om de laatste versie te downloaden, hierin zit een automatische update verwerkt.

Kan de conversieratio niet automatisch bijgewerkt worden aan de hand van mijn web analytics data?

Dat kan zeker, maar in dat geval hebben we toegang nodig tot deze data. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Na het EK beginnen de Olympische Spelen, goede suggesties zijn altijd welkom!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!