Eigenaren veilen dorp in VS via internet

26 december 2002, 11:46

BridgevilleOp veilingsite eBay staat een deel van het Amerikaanse dorpje Bridgeville (Californie) te koop. Het dorpje bestaat uit 9 huizen, 4 hutten, 32 hectare land, twee?nhalve kilometer rivieroever en een begraafplaats.

Het 130 jaar oude gehucht is in slechte staat, maar volgens de eigenaar valt er wel wat van te maken. Degene die het koopt krijgt er ook zware machinerie en reserveonderdelen bij. Het minimumbedrag voor verkoop is nog niet gehaald. Verkopers op eBay vermelden nooit de minimumprijs maar die bedraagt naar verluidt 775.000 euro. Er is inmiddels ruim 200 keer en bod gedaan en de veiling loopt nog twee dagen. Als het minimumbedrag dan niet is gehaald, wordt er niet verkocht. Het dorp is eigendom van particulieren. Niet heel Bridgeville staat te koop. Sommige delen blijven in handen van de huidige eigenaren.

Zie ook:

http://cgi.ebay.com

Bron:

http://news.bbc.co.uk

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Het Californische Bridgeville is vrijdag voor 1,7 miljoen dollar via het online-veilinghuis eBay verkocht. Het is volgens Amerikaanse media de eerste keer dat een dorp op deze wijze van eigenaar wisselt.

    Het veilinghuis heeft niet bekendgemaakt wie de nieuwe bezitter wordt van de enigszins vervallen tien huizen, vier schuren en 33 hectare land in een afgelegen stukje van Noord-Californië. In en rond het dorp wonen in totaal zo’n kleine 700 mensen.

    Volgens eBay kan de nieuwe eigenaar Bridgeville als een beschermd stukje privébezit gebruiken dan wel er een bloeiend economisch centrum van proberen te maken. Het oord was in bezit van de familie Lapple. Waarnemers hebben kritiek op de prijs. De Lapple’s hadden hun dorp al eerder voor veel lagere prijzen op ‘ouderwetse’ wijze geprobeerd te verkopen.


    28 december 2002 om 11:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!