Eenvijfde Europeanen bankiert online

20 maart 2003, 07:45

Twintig procent van de Europeanen bankiert momenteel online, een aantal dat de komende vier jaar zal verdubbelen. Nederland telt eind dit jaar 4,9 miljoen internetters die online bankieren. Dit zegt Forrester Research, dat daarmee recente cijfers van Rabobank en SNS Bank onderschrijft.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers een week geleden meldde Rabobank dat het aantal klanten dat via internet bankiert vorig jaar is gegroeid met 55 procent. Het aantal internetspaarrekeningen groeide ook sterk, er was volgens de Rabobank sprake van een verdubbeling tot ongeveer een miljoen internetspaarrekeningen.

Ongeveer gelijktijdig meldde SNS Bank dat het twee maanden na de lancering van zijn zakelijke internetspaarrekening al een half miljard euro toevertrouwd heeft gekregen, zowel van bestaande als nieuwe klanten voor deze spaarvorm. SNS Bank zegt de enige bank te zijn met een dergelijke internetspaarrekening voor de zakelijke markt, die evenals de particuliere variant met name aantrekkelijk is vanwege de hoge rente. SNS Bank geeft bovendien een ‘dertiende maand bonusrente’.

Volgens Forrester Research bankiert momenteel twintig procent van de Europeanen online, een aantal dat in 2007 verdubbeld zal zijn. In Nederland groeide het aantal mensen dat via internet bankiert vorig jaar met zestig procent. Dit jaar zullen volgens Forrester 4,9 miljoen Nederlanders via internet bankieren, een aantal dat zal stijgen naar 6,8 miljoen in 2007. De groei afgelopen jaar wordt door het onderzoeksbureau met name toegeschreven aan sterkere inspanningen van banken om klanten over te halen online te bankieren, in Nederland wordt in dat verband ABN AMRO genoemd, dat tevens een flink aantal kantoren sloot.

Bron:

http://www.emerce.nl/

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!