Eenvijfde Europeanen bankiert online

Eenvijfde Europeanen bankiert online
,

Twintig procent van de Europeanen bankiert momenteel online, een aantal dat de komende vier jaar zal verdubbelen. Nederland telt eind dit jaar 4,9 miljoen internetters die online bankieren. Dit zegt Forrester Research, dat daarmee recente cijfers van Rabobank en SNS Bank onderschrijft.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers een week geleden meldde Rabobank dat het aantal klanten dat via internet bankiert vorig jaar is gegroeid met 55 procent. Het aantal internetspaarrekeningen groeide ook sterk, er was volgens de Rabobank sprake van een verdubbeling tot ongeveer een miljoen internetspaarrekeningen.

Ongeveer gelijktijdig meldde SNS Bank dat het twee maanden na de lancering van zijn zakelijke internetspaarrekening al een half miljard euro toevertrouwd heeft gekregen, zowel van bestaande als nieuwe klanten voor deze spaarvorm. SNS Bank zegt de enige bank te zijn met een dergelijke internetspaarrekening voor de zakelijke markt, die evenals de particuliere variant met name aantrekkelijk is vanwege de hoge rente. SNS Bank geeft bovendien een ‘dertiende maand bonusrente’.

Volgens Forrester Research bankiert momenteel twintig procent van de Europeanen online, een aantal dat in 2007 verdubbeld zal zijn. In Nederland groeide het aantal mensen dat via internet bankiert vorig jaar met zestig procent. Dit jaar zullen volgens Forrester 4,9 miljoen Nederlanders via internet bankieren, een aantal dat zal stijgen naar 6,8 miljoen in 2007. De groei afgelopen jaar wordt door het onderzoeksbureau met name toegeschreven aan sterkere inspanningen van banken om klanten over te halen online te bankieren, in Nederland wordt in dat verband ABN AMRO genoemd, dat tevens een flink aantal kantoren sloot.

Bron:
http://www.emerce.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.