Een stap verder met SEO #adv

DTG
19 september 2016, 12:00

Webbouwers vechten om een plekje boven aan de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Om een website op zo’n felbegeerde plek te krijgen, wordt er aandacht besteed aan SEO. Je website wordt optimaal ingericht op het gebied van inhoud, techniek en populariteit. Dit zorgt ervoor dat de crawlers van zoekmachines de website kan kwalificeren als een website met een goede content, reputatie en gebruikers waardoor deze hoger in de zoekresultaten scoort en jij meer potentiele klanten bereikt.

Wil jij weten wat je zelf kan doen om hoger in zoekmachines te scoren? Hierbij 3 simpele SEO hacks. Ga daarna direct zelf aan de slag en check gratis jouw SEO score.

Doe de gratis SEO check

1. Zorg voor geweldige content

De kracht van sterke content blijft essentieel voor het hoger scoren in de resultaten van zoekmachines. Bovendien kan je niet gevonden worden op content die niet op je pagina staat. Zorg dus dat je website datgene weerspiegelt waar je op gevonden wilt worden. De informatie moet daarom relevant, actueel en vooral klantgericht zijn. Versterk de band met je klanten met nuttige informatie, inspirerende foto’s of vermakelijke video’s. Maak het zo gebruiksvriendelijk mogelijk.

Neem de volgende tips mee als je aan de slag gaat met het maken van content.

  • Zorg ervoor dat je duidelijk in kaart hebt wie je doelgroep is. Maak content die specifiek gericht is op deze groep en richt je niet op alles en iedereen.
  • Bedenk waar je bedrijf echt in uitblinkt. Wat is de kern? Blijf met je content altijd verbonden hiermee.
  • Kijk meer naar de kwaliteit, dan de kwantiteit. Liever een paar goede stukken content dan heel veel waardeloze content.
  • Informeer, inspireer en entertain. Bezoekers moeten een reden hebben om je content te bekijken en te delen.
  • Gebruik je content op diverse kanalen. Houd het niet alleen bij je website, maar kijk ook naar andere domeinen en social kanalen.

2. Houd rekening met je smartphone

Dit is voor sommigen een open deur, maar helaas komt het nog vaak voor dat websites niet zo lekker ogen en lezen op je smartphone.

Websites die geschikt zijn voor smartphones en tablets krijgen voorrang bij Google’s zoekresultaten op mobiel. Zaken als te kleine letters, te brede websites en moeilijk aanklikbare links straft Google af. Een slecht toegankelijke website kan dan tot irritatie lijden. Daarom toont Google deze websites lager in de zoekresultaten. Het is dus van belang dat je website geoptimaliseerd is voor mobiel. Mocht jouw website dat nog niet zijn, dan wordt het misschien tijd voor een nieuwe.

Tip: Laat je medewerkers eens een periode alleen via mobiel je website bezoeken. Op deze manier kom je snel achter de gebruiksvriendelijkheid ervan en vergroot je de urgentie om verbeteringen door te voeren.

3. Social als SEO hack

Een goede website alleen is haast niet meer genoeg voor een hoge ranking bij Google. Er moeten ook andere middelen, zoals social media, ingezet worden om hoog in de zoekresultatenpagina te komen. Daarbij is het van belang dat je websitecontent goed te delen is. Als informatie op je website veel likes of shares krijgt, geeft dat voor Google aan dat je waardevolle content op je website hebt staan. Ook jouw eigen activiteit op social media telt mee voor Google. Dus zorg ervoor dat je bedrijf ook liket, deelt, retweet en pint.

Denk daarom bij het schrijven van je content aan of je dit zelf ook zou delen. Wat zegt het over jou als je dit zou delen? En zou je het dan doen? Schrijf stukken die hier rekening mee houden.

Tot slot

Om goed te scoren met SEO is het belangrijk om deze drie punten – content, mobiel en social media – mee te nemen in je plan. Het gaat bij SEO om veel verschillende onderdelen die samen zorgen voor een goed resultaat.

Door de goede SEO strategie en AdWords campagne van DTG loopt DIKS Autoverhuur steeds meer online vooruit op de concurrentie. “We merken dat er meer online boekingen, iDeal-betalingen en reserveringen binnenkomen. Daar doe je het uiteindelijk voor.” Aldus de broers Robin en Niels Diks. Lees hier meer.

Ben jij ook ook benieuwd hoe DTG kan bijdragen aan jouw online succes? Wij helpen je graag. DTG maakt professionele websites voor ondernemers, die perfect volgens de SEO-regels zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines en er ook nog lekker uitzien op je smartphone. Ook geven wij gespecialiseerd SEO-advies of kunnen wij je AdWords campagne managen. Meer weten? Vraag hier een gratis advies gesprek aan.

Zelf aan de slag? Check dan eerst hier de SEO score van je website!

Doe de gratis SEO check

Online succes. Ruim 500 DTG’ers zijn daar dagelijks mee bezig. Voor jouw bedrijf. Designers, copywriters, onlinemarketeers, SEA-, SEO- en dataspecialisten, wij hebben alles onder één dak om dat succes waar te maken. Met meer dan 3.000 websites, 3.500 SEA-campagnes en 40.000 netwerkprofielen hebben we onze klanten het gezicht gegeven dat bij hen past. Dat zijn mooie getallen, maar ze zeggen niet alles. Wees kritisch. Stel vragen. Lees wat anderen over ons zeggen. En kom daarna eens bij ons langs.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!