eBay neemt Skype over voor $2,6 miljard

12 september 2005, 07:26

Zoals verwacht heeft veilingbedrijf eBay 2,6 miljard dollar op tafel gelegd voor de overname van internettelefoonpionier Skype.

De grootste verandering voor Skype wordt het betalingssysteem. Waar voorheen het erg moeilijk was om consumenten te bedienen met een klantvriendelijk, kan nu gebruik gemaakt worden van onder andere PayPal (ook eigendom van eBay), de meest gebruikte online betalingsdienst ter wereld.

Ook eBay heeft baat bij de overname, afgezien van de financiele voordelen. Zo is het bedrijf nu aan het denken over de mogelijkheid om ‘live voice auctions’, veilingen waarbij het mogelijk is om te bieden via de microfoon, te introduceren. Ook is de veilinggigant aan het brainstormen over een mogelijk online callcenter.

Bron:

Telegraaf

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  Nick-E

  Kijk, dat is nou leuk nieuws. Weer een beetje extra aandacht voor de Benelux. Ik vind wel dat Ebay veels te veel heeft betaald voor Skype maar dit zal in de komende jaren wel weer terugverdiend worden doormiddel van doodspamming met advertenties richting de gebruikers. Ben alleen bang dat Microsoft, Yahoo en zoals vanzelfsprekend Google er alles aan zullen doen om ook vele procentjes mee te pikken van het succes van Skype.


  12 september 2005 om 07:31
  Bas

  Verwacht was het wel, logisch qua business zie ik het nog niet zijn. Ik zie niet mega veel synergie, voice auctions zijn leuk, maar hoeveel levert het op? Ik had meer gezien in Google of Microsoft die het overgenomen zo uden hebben. Ben nu ook benieuwd hoe lang het duurt voordat Google met zijn eigen Skype gaat komen.


  12 september 2005 om 08:04
  Bas

  @Marco,

  Klopt, dat zullen ze dan wel uit gaan bouwen met voice en vooral voice-to-normal-phone. Want dat heeft Google Talk toch nog niet? Of heb ik dan iets gemist?


  12 september 2005 om 08:54
  media

  Bas, je hebt inderdaad iets gemist. Met Google Talk is voice inmiddels al mogelijk. Wat ik nog wel mis in Google Talk is Netmeeting en bellen naar vaste nummers.


  12 september 2005 om 08:58
  Bas

  Goed, voice is dus deels mogelijk, maar het interessante van Skype is toch juist ook de Skype out? Ik bedoel, bellen naar vaste nummers?


  12 september 2005 om 09:01
  ralphbom

  Ik zie de voordelen wel voor het product Skype, een grote partner met veel geld en ervaring die de business een ‘boost’ kan geven. Maar de meerwaarde voor het product eBay zie ik nog niet. Een call-center is meestal een dure investering en waarom per telefoon bieden als het online eenvoudig kan?

  Ik verwacht dat eBay wat anders van plan is met Skype dan een integratie in de veiling. Iemand ideeen?


  12 september 2005 om 10:16
  evroekel

  Koper en verkoper kunnen op ebay middels Skype vrij simpel met elkaar in contact worden gebracht. Ik zit hier niet altijd op te wachten, maar in sommige gevallen zeker makkelijk. Daarnaast is het hebben van een relatie op enige wijze met 54 miljoen Skype-gebruikers an sich ook niet oninteressant voor ebay.


  12 september 2005 om 15:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!