eBay neemt Skype over voor $2,6 miljard

eBay neemt Skype over voor $2,6 miljard
, Upstream
@marcoderksen

Zoals verwacht heeft veilingbedrijf eBay 2,6 miljard dollar op tafel gelegd voor de overname van internettelefoonpionier Skype.

De grootste verandering voor Skype wordt het betalingssysteem. Waar voorheen het erg moeilijk was om consumenten te bedienen met een klantvriendelijk, kan nu gebruik gemaakt worden van onder andere PayPal (ook eigendom van eBay), de meest gebruikte online betalingsdienst ter wereld.

Ook eBay heeft baat bij de overname, afgezien van de financiele voordelen. Zo is het bedrijf nu aan het denken over de mogelijkheid om ‘live voice auctions’, veilingen waarbij het mogelijk is om te bieden via de microfoon, te introduceren. Ook is de veilinggigant aan het brainstormen over een mogelijk online callcenter.

Bron:
Telegraaf


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Kijk, dat is nou leuk nieuws. Weer een beetje extra aandacht voor de Benelux. Ik vind wel dat Ebay veels te veel heeft betaald voor Skype maar dit zal in de komende jaren wel weer terugverdiend worden doormiddel van doodspamming met advertenties richting de gebruikers. Ben alleen bang dat Microsoft, Yahoo en zoals vanzelfsprekend Google er alles aan zullen doen om ook vele procentjes mee te pikken van het succes van Skype.

  geplaatst op
 • Verwacht was het wel, logisch qua business zie ik het nog niet zijn. Ik zie niet mega veel synergie, voice auctions zijn leuk, maar hoeveel levert het op? Ik had meer gezien in Google of Microsoft die het overgenomen zo uden hebben. Ben nu ook benieuwd hoe lang het duurt voordat Google met zijn eigen Skype gaat komen.

  geplaatst op
 • Bas, Google heeft inmiddels Google Talk ;-)

  geplaatst op
 • @Marco,

  Klopt, dat zullen ze dan wel uit gaan bouwen met voice en vooral voice-to-normal-phone. Want dat heeft Google Talk toch nog niet? Of heb ik dan iets gemist?

  geplaatst op
 • Bas, je hebt inderdaad iets gemist. Met Google Talk is voice inmiddels al mogelijk. Wat ik nog wel mis in Google Talk is Netmeeting en bellen naar vaste nummers.

  geplaatst op
 • Goed, voice is dus deels mogelijk, maar het interessante van Skype is toch juist ook de Skype out? Ik bedoel, bellen naar vaste nummers?

  geplaatst op
 • Ik zie de voordelen wel voor het product Skype, een grote partner met veel geld en ervaring die de business een 'boost' kan geven. Maar de meerwaarde voor het product eBay zie ik nog niet. Een call-center is meestal een dure investering en waarom per telefoon bieden als het online eenvoudig kan?
  Ik verwacht dat eBay wat anders van plan is met Skype dan een integratie in de veiling. Iemand ideeen?

  geplaatst op
 • Koper en verkoper kunnen op ebay middels Skype vrij simpel met elkaar in contact worden gebracht. Ik zit hier niet altijd op te wachten, maar in sommige gevallen zeker makkelijk. Daarnaast is het hebben van een relatie op enige wijze met 54 miljoen Skype-gebruikers an sich ook niet oninteressant voor ebay.

  geplaatst op
 • Kopers en verkopers op de handelssite Marktplaats.nl kunnen nu ook via de computer telefonisch afspraken maken over de verkoopsom. Marktplaats zei maandag als eerste bedrijf van eBay de Skype-technologie te hebben geïntegreerd (via: NU.nl).

  geplaatst op
 • Interessante analyse van Erwin Boogert naar aanleiding van het floppen van bannerbellen op marktplaats:

  (...) Dit lijkt een slecht voorteken voor eBay Inc. Het veilingbedrijf betaalde immers 2,6 miljard dollar voor de overname van Skype. eBay-bazin Meg Whitman verantwoordde de overname deels met de vermeende synergieopties tussen eBay, Skype en Paypal. En ze zag het belbedrijf niet in het minst als lead machine. Bedrijven zouden tegen betaling een ‘Bel Mij’-knop bij hun advertenties kunnen zetten, af te rekenen naar hoe vaak ze via Skype telefoontjes ontvingen. In Nederland lijkt dit principe dus moeilijk voet aan de grond te krijgen. (...)

  geplaatst op
 • Elsevier:

  (...) Veilingsite eBay heeft een bedrag van omgerekend 1 miljard euro afgeschreven op internetbeldienst Skype. eBay heeft de waarde van de aanbieder van telefoon via internet te hoog ingeschat.


  Veilingsite eBay schrijft miljard euro af op Skype
  Dat heeft de veilingsite bekendgemaakt. eBay kocht Skype pas twee jaar geleden voor omgerekend 2 miljard euro, maar de omzet van het belbedrijf valt tegen. Skype haalde in het tweede kwartaal 90 miljoen euro binnen. (...)

  geplaatst op
 • Emerce:

  (...) Niklas Zennstrom, oprichter van Skype, heeft afgelopen week op een conferentie in Hongarije toegegeven dat eBay te veel geld voor het bedrijf heeft betaald. Onlangs moest eBay nog 1,2 miljard dollar afschrijven op Skype, dat in 2005 voor 2,6 miljard dollar werd overgenomen. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.