eBay koopt marketingbedrijf

5 september 2003, 09:10

eBay rondt de overname van Fairmarket af en krijgt hiermee een marketingbedrijf in handen dat webhandel en verkopen in fysieke winkels met elkaar vervlecht.

Webveiling heeft internetmarketingbedrijf Fairmarket overgenomen voor 4,5 miljoen dollar aan contanten. De aandeelhouders van het bedrijf keurden de transactie goed. Met de overname verandert Fairmarket de naam in Dynabazaar.

Dynabazaar.com, Dynabazaar.org en Dynabazaar.net zijn echter nog in handen van domeinhandelaren.

Met zelf ontwikkelde technologie biedt Fairmarket bedrijven als computerfabrikant Dell, webwinkel CompUSA en levensmiddelenverkoper Kellogg de mogelijkheid promotionele acties te houden buiten internet. Deelnemers aan de actie kunnen spaarpunten, kortingen en tegoedbonnen gebruiken als ‘geld’ om op eBay producten te kopen in voorgeselecteerde winkels. Het bedrijf levert tevens software aan bedrijven om eigen eBay-winkels te openen.

Deze technologie stelt het bedrijf tevens in staat winkelend publiek te volgen in termen van aankoopgedrag en demografie.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!