E-mail veroorzaakt stress

E-mail veroorzaakt stress

Email veroorzaakt vaak stress. Dat blijkt uit een enquete van het internetbedrijf Yahoo onder zesentwintigduizend e-mailers. Het Pre- en Post-Mail Tension (PPMT), ofwel gespannenheid v??r en na het zenden of ontvangen van e-mail, blijkt een grote boosdoener.

Volgens onderzoekers moet het probleem absoluut serieus genomen worden. “Het probleem kan het persoonlijke leven van computergebruikers verwoesten, schrijft Ananova op haar site. PPMT wordt veroorzaakt door emails die verkeerd worden begrepen, en door de angst dat priv?-berichten onder de ogen van verkeerde mensen komen.

Achtentwintig procent gaf aan bang te zijn dat hun baas op het werk verstuurde priv?-mails onder ogen zou krijgen. Twee?nvijftig procent van de e-mailgebruikers gaf in het onderzoek aan vaak moeite te hebben om e-mailberichten op de juiste wijze te interpreteren.

Misverstand

Twaalf procent bekent wel eens ruzie te hebben gemaakt met een vriend of vriendin vanwege een verkeerd begrepen e-mail. Bij twee procent van de respondenten pakte een misverstand over een elektronisch bericht wel heel tragisch uit: het kostte hen hun relatie.

Mensen die veel flirten via e-mail hebben vaker lasat van PPMT. Maar liefst driekwart van de deelnemers gaf toe e-mail wel eens voor dit doeleinde te gebruiken. Het gevolg is dat zij vaak last hebben van concentratiestoornissen. Vierenzestig procent van de mailers kan de aandacht niet goed bij het werk houden tijdens het wachten op een antwoord van de begeerde ander.

Bron:
http://nu.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.