E-mail en informatie populairst onder internetters

E-mail en informatie populairst onder internetters

Circa 80 procent van de Nederlanders die thuis een internetverbinding hebben, gebruikt het wereldwijde web als informatiebron en voor de e-mail. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In het wekelijkse webmagazine van het CBS staat dat informatie en e-mail vorig jaar verreweg de meest gebruikte toepassingen waren. Circa 35 procent gebruikt internet om wat rond te struinen. Daarna volgt het binnenhalen van muziek en spelletjes (zo’n 25 procent) en het winkelen via internet (ruim 20 procent). Aan het bezoeken van internetpagina’s van de overheid en het deelnemen aan gespreksgroepen (chatten) besteedt minder dan 20 procent tijd.

Hoe mensen internet gebruiken, verschilt per leeftijdscategorie. Onder jongeren tot 25 jaar zijn chatten, surfen en het binnenhalen van spelletjes, muziek en software veel populairder dan onder ouderen.

Bijna twee van de drie Nederlanders van twaalf jaar en ouder heeft thuis een internetaansluiting. Driekwart van hen internet maandelijks. Jongeren, hoger opgeleiden en mannen internetten het meest. Van de jongeren tot 25 jaar surft ruim driekwart wekelijks op het net. Bij 55-plussers is dat ongeveer de helft.

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.