E-commerce heeft wel degelijk potentie

13 maart 2003, 12:59

Door de dotcom-hype zijn veel bedrijven huiverig geworden voor e-commerce. Ten onrechte, stelt een hoogleraar e-commerce.

Bob Klepper, professor in de e-commerce aan de Victoria University in Nieuw-Zeeland, meent dat de online handel nog steeds potentie heeft.

Klepper heeft onderzoek gedaan naar het gedrag van bedrijven bij het accepteren van nieuwe technologie?n. Volgens de hoogleraar stappen veel bedrijven over op nieuwe technologie?n voor het bedrijf er echt klaar voor is.

Vaak gebeurt dit omdat de concurrentie het ook doet, constateert Klepper. Klepper hoopt zijn onderzoek te kunnen gebruiken om studenten aan de universiteit bruikbare informatie mee te geven.

Klepper is recent aangesteld als ‘JADE Professor of Electronic Commerce’ bij de Nieuw-Zeelandse universiteit. De functie van ‘JADE Professor’ is gecre?erd door de Victoria University en de JADE Group. JADE is een objectgeori?nteerde ontwikkelomgeving voor e-commerce applicaties.

Bronnen:

http://www.webwereld.nl/

http://www.vuw.ac.nz/

http://www.jadeworld.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!