E-book boekt succes in New York

9 december 2004, 19:20

De 1,8 miljoen kaarthouders van de New York Library kunnen sinds kort 24 uur per dag, 7 dagen per week boeken lenen zonder een stap te zetten in de bibliotheek. In totaal zijn er 3000 titels in electronisch formaat beschikbaar voor computer, pda of ander device met e-book software. In de eerste 8 dagen werden 1000 boeken’uitgeleend en 400 op de wachtlijst gezet. De wachtijst is nodig vanwege de benodigde licenties voor het uitlenen van de boeken.

Te laat met inleveren is niet meer mogelijk. De software sluit automatisch de toegang tot het boek en de bibliotheek kan het boek opnieuw uitlenen aan iemand anders.

Mooi om te zien dat zelfs bibliotheken hun business gaan aanpassen en nieuwe technologieen adopteren. Ik ben erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen als partijen als Amazon zich ook gaan storten op het uitlenen van e-books.

Via: The New York Times

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!