Duitse webadvertentiemarkt groeit met 21 procent

Duitse webadvertentiemarkt groeit met 21 procent

Duitse advertentiebureaus besteedden in 2002 21 procent meer aan promoties op internet. Ze gaven officieel voor 256 miljoen euro uit.

Telecom.Paper schrijft over een Duits onderzoek van Nielsen Media onder 20 advertentiebureaus. Gezamenlijk bedienen deze bedrijven tussen de 70 en 80 procent van de advertentiemarkt. De Duitse advertentiebureaus lijken de algemene trend tegen te spreken dat uitgaven aan internetreclame tanen.

Bedrijven die diensten leveren, adverteerden vorig jaar voor 53 miljoen euro. Dat is een stijging van 87 procent vergeleken met het voorgaande jaar. Media- en trainingbedrijven gaven op een na het meest uit, een bedrag dat met 27 procent steeg tot 39 miljoen euro. In de handel en logistiek werd voor 33 miljoen aan internetadvertenties besteed, een stijging van 48 procent.

Wereldwijd staat de markt voor internetadverteren er mager voor. De prijs die adverteerders betalen voor webadvertenties daalt en er wordt constant gezocht naar nieuwe manieren om op internet te adverteren. De pop up-advertentie en spyware zijn twee uiterste vormen. Ook de rode cijfers van internetmarketingbedrijf DoubleClick duiden niet op een sterke advertentiemarkt. Het bedrijf maakte gisteren een nettoverlies van 54 miljoen dollar bekend. Een bedrijf als Overture, net als Google, tracht op een nette en kostenefficiente wijze webadvertenties te plaatsen bij internetportalen, er wordt alleen betaald bij bewezen resultaat.

Bron:
http://www.telecom.paper.nl/
http://www.internetnews.com/


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.