Doorbraak van de corporate blogs?

Doorbraak van de corporate blogs?

Via een reactie van Frank Meeuwsen het artikel van Russell Shaw gelezen waarin het volgende statement:

There are no exact figures on how many companies are blogging these days. But it’s estimated that around 45% of the largest 1,000 publicly held companies in North America have blogs or plan to start them sometime this year.

Indrukwekkend en als dit percentage inderdaad klopt een teken dat we in Nederland toch nog ver achter lopen op de ontwikkelingen in de VS. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel (grote) Nederlandse bedrijven hebben nu een eigen weblog?


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ik schat overigens het aantal businessblogs (incl. corporate blogs) in Nederland op 100-200. Alleen al op het gebied van marketing & communicatie zijn dit er ruim 50. Het gaat daarbij iha niet om grote bedrijven.

  geplaatst op
 • Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat bedrijven kiezen om corporate blogs in te zetten om hun communicatie meer snelheid te geven.

  Interessant is dat de ING bijvoorbeeld RSS op grote schaal in gaat zetten. Deze kan je ook vinden in mijn virtuele presentatie op (35 min streaming video en ppt)
  http://www.belastingvriend.nl/rssweblogpresentatie/

  geplaatst op
 • Eens, kwestie van tijd! Voor experiment van ING zie ook ING test RSS voor interne communicatie

  geplaatst op
 • Yep dat artikel komt me bekend voor ;-) Overigens is er ook een shortlist beschikbaar met business drivers waarom corporates kiezen voor deze nieuwe communicatievorm ?

  geplaatst op
 • Igor, Rok Hrastnik heeft recentelijk een aardig rapport uitgegeven met daarin de belangrijkste business drivers voor RSS: The Business Case for RSS.

  geplaatst op
 • Een van de betere corporate blogs is het blog van Magnus, hierin wordt gesproken over interessante ontwikkelingen op het gebied van technologie, web2.0, media-ontwikkelingen. Een belangrijk aspect voor dit soort weblogs is aandacht verkrijgen. Deels door te linken via gerenommeerde sites als marketingfacts! Neem maar eens een kijkje: http://blogs.magnus.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.