Doe mee aan de Online Video Monitor – en win een iPad Mini!

11 december 2012, 12:05

Online video zit al jaren in de lift. En daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen, als we de groeicijfers mogen geloven. Met name op tablets wordt steeds meer bewegend beeld gekeken. Bij een volwassen marketinginstrument hoort een volwassen benadering. Welke plek neemt video in de marketingmix in? Denken marketing- en communicatieprofessionals na over hoe de doelgroep bereikt kan worden en hoe het succes van video gemeten moet worden? Om daar achter te komen, geven Marketingfacts en Quadia vandaag het startsein van de Online Video Monitor. Doe gelijk mee, want dan kijk jij wellicht binnenkort online video op je eigen nieuwe tablet, de iPad Mini!

Onlangs riepen we de lezers van Marketingfacts nog op om hun pijnpunten te delen, zodat deze meegenomen konden worden in het onderzoek. En die bleken er wel te zijn: hoe zorg je ervoor dat het produceren van een video geen doel op zich is, maar een vooraf vastgesteld doel dient? Hoe voorkom je dat je veel geld en tijd steekt in de productie van een video, waarna deze op YouTube wordt gezet en vervolgens maar een handvol viewers trekt?

Het onderzoek van Marketingfacts en Quadia – uitgevoerd door Customer Touchpoint – gaat daar op in en op verschillende andere aspecten van online video; denk aan het kennisniveau, de succesfactoren en de kanalen die worden ingezet.

iPad Mini voor elke honderdste respondent

Ook niet onbelangrijk: aan elke honderdste deelnemer geeft Quadia een iPad Mini weg – weer een nieuwe manier om video te bekijken. De uitkomsten van de Online Video Monitor worden uiteraard gedeeld via Marketingfacts.

Doe nu mee met de Online Video Monitor 2012!

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

4 Reacties

  haraldheukers

  Had er niet [advertorial] moeten staan? 🙂


  5 december 2012 om 14:59
  bramkoster

  @Harald: Waarom? Het is een oproep voor een onderzoek waaraan wij als mediapartner verbonden zijn en waarvoor we geen geld of andere vergoeding ontvangen. Als dat wel het geval was, hadden we het zeker vermeld, zoals we in andere gevallen ook altijd doen.


  5 december 2012 om 15:28
  haraldheukers

  Ok. Helder!


  5 december 2012 om 18:40
  jan suiskens

  Leuk onderzoek.

  Gelukkig realiseren steeds meer bedrijven dat niemand meer leest (als het gaat om eerstelijns communicatie).

  Maar het maken van een goede video (wij noemen ze trailers) is helaas niet iedereen gegeven. Uitbesteden dus is mijn advies wanneer je twijfelt over je eigen comminicatieve vaardigheden op dit punt. En dat wij trailers maken is niet de reden dat ik dit zeg. Want er zijn meerdere goede partijen in de markt.

  Een slechte trailer heeft namelijk een grotere negatieve impact dan geen trailer.

  Gr. Jan Suiskens

  http://www.corporatetrailer.nl


  7 december 2012 om 13:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!