Digitale videorecorders van grote invloed op tv-reclame

28 april 2004, 18:47

Met digitale videorecorders (DVR) is het vrij eenvoudig om bepaalde delen van een televisie-uitzending over te slaan. Veel mensen zullen deze mogelijkheid met beide handen aanpakken om de reclame over te slaan. News.com meldt dat een onderzoek van Forrester Research laat zien dat een groot deel van de Amerikaanse reclameaanbieders ook ontdekt hebben dat deze nieuwe technologie het minder interessant maakt om in de huidige vorm op televisie te adverteren. Op dit moment beschikken ongeveer drie miljoen Amerikanen over een DVR en binnen vijf jaar zal dit aantal stijgen tot dertig miljoen. Driekwart van de adverteerders hebben daarom besloten om de komende vijf jaar minder te investeren in tv-commercials.

Een groot deel van dit vrijgekomen geld zal gestoken worden in het internet. Het geld zal niet alleen in standaard banners gestoken worden, maar er zal ook meer ge?nvesteerd worden in technieken om de naam van een product of bedrijf zo hoog mogelijk tussen de resultaten van zoekmachines te krijgen. Verder zal er meer geadverteerd worden in bladen en op de radio. Bij deze media is het nog vrij lastig om de reclame helemaal over te slaan. De reclames op televisie zullen ook aangepast moeten worden. Veel adverteerders zijn van plan om de reclame te verwerken in eigen programma’s. Anderen willen de nieuwe mogelijkheden van de DVR juist gaan gebruiken om reclames alleen te tonen bij mensen uit de doelgroep.

Bron:

http://www.tweakers.net/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!