Digitale stress

Digitale stress

Afgelopen week verwees het Brabants Dagblad naar een recent onderzoek van Day-Timer waaruit bleek dat de meeste Amerikaanse werknemers zich opgejaagd voelen en zichzelf beduidend minder productief vinden dan tien jaar geleden. Afgelopen jaar werd op een gemiddelde werkdag 66% van de werkzaamheden voltooid, in vergelijking met 75% in 1994. De grote boosdoender blijkt de technologie te zijn, die juist bedoeld was het arbeidsproces te vergemakkelijken en te versnellen.

Volgens het onderzoek besteedde de Amerikaanse werknemer verleden jaar gemiddeld 16 uur per week achter de computer in vergelijking met 9,5 uur in 1994. Men ontvangt gemiddeld zo’n 46 e-mails per dag, waarvan bijna de helft uit reclame bestaat. Bijna 60% van de werknemers voelt zich door die digitale stress bijna voortdurend onder druk gezet.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.