Deze zomer ‘person to person betalingen’ met je mobiele telefoon

20 maart 2008, 14:14

{title}

Rabo Mobiel heeft een methode ontwikkeld waarmee alle gebruikers van mobiele telefoons, ook die bellen via andere telecom operators, vanaf juni met de mobiele telefoon kleine betalingen aan elkaar kunnen doen. De methode is gebaseerd op een systeem dat Rabobank ooit heeft ontwikkeld voor kleine aankopen via internet, digitale TV en mobiele telefoon.

Piet van Schijndel, lid raad van bestuur Rabobank Groep: “Na het betalen van muziek downloads en concertkaartjes kunnen bezitters van mobiele telefoons nu ook onderling betalingen doen. Het is handig dat je zelf bepaalt waar en op welk moment je je betaling doet. Het vervangt de noodzaak om contant geld bij je te dragen. Het is eenvoudig en efficiënt.” Het systeem is gebaseerd op MiniTix, een digitale portemonnee, waarmee op eenvoudige wijze kleine betalingen kunnen worden verricht. Rabobank ontwikkelde MiniTix om kleine betalingen via Internet te vergemakkelijken. Door MiniTix ook aan te bieden via SMS,

mobiel internet en digitale TV, kun je alle kleine aankopen simpel en snel betalen. Minitix is niet bankgebonden, iedereen met een Nederlandse bank- of girorekening kan gebruik maken

van MiniTix. Om het gebruik van MiniTix nog makkelijker te maken, introduceerde Rabobank vorig jaar een automatische oplaadfunctionaliteit. Deze functionaliteit kan zo worden ingesteld dat waneer het saldo ontoereikend is voor de transactie, automatisch een bedrag wordt bijgestort in je portemonnee. Zo zijn zowel betaler als ontvanger verzekerd van de betaling. Rabo Mobiel heeft het laatste jaar uitgebreid ervaring opgedaan met mobiel betalen en mobiele toegang. Zo nam Rabo Mobiel deel aan de succesvolle C1000 proef waarbij klanten met een NFC telefoon konden ‘pinnen met de mobiel’. Daarop volgden proeven met contactloos betalen bij Coca Cola drankautomaten en FEBO snack automaten. Eind februari maakten Diergaarde Blijdorp en Rabo Mobiel bekend dat Rabo Mobiel bellers met hun NFC telefoon toegang kunnen krijgen tot de Diergaarde en zo wachtrijen kunnen vermijden. Rabo Mobiel is van plan om nog dit jaar een groot aantal nieuwe toepassingen voor toegang met je mobiel en mobiel betalen te lanceren. Met deze nieuwe stap zet Rabobank weer een volgende stap op het gebied van contactloos mobiel betalen.

Op 31 maart organiseert Mobile Monday hun 5de event over mobile payment, banking en transactions. Naast tal van startups en pilots op dit gebied is de keynote spreker op de avond Dan Armstrong CTO van Rabobank mobiel. Dit person2 person concept zal zeker verder toegelicht worden. Dus als je meer wil weten over dit onderwerp ben je van harte welkom. Er zijn nog een paar plekken.

Raimo (1973), getrouwd en vader van twee dochters en was vóor internet- en UMTS hypes al actief in mobiel. Raimo heeft gewerkt voor Nokia Networks, Nokia Mobile Phones en KPN. Altijd in rollen die gericht waren op innovatie, marketing en sales. Door de jaren heen een sterke visie ontwikkeld over mobiel. Raimo is creatief, strategisch probleemoplossend, gevoelsmens en werkt sterk intuitief. Raimo is partner in SPRXmobile. Hiernaast is Raimo oprichter van Mobile Monday Amsterdam ( www.mobilemonday.nl, 1300+ leden), een netwerkevent voor mobilistas in Nederland. Hij spreekt verder graag over The Mobile Life. Voor meer informatie zie links hieronder: SPRXmobile, Twitter, Del.icio.us, Flickr, , , Email me: info [at] mobminds.com, IM/Gtalk: raimovanderklein [at] gmail.com,

Categorie
Tags

6 Reacties

  media

  Interessant!

  Maar Minitix, dat was toch al een tijd geleden afgeschreven of vergis ik me? Tot welke bedragen zouden deze microbetalingen moeten gaan?


  20 maart 2008 om 21:45
  venturo

  Marco (voorlopig) maximaal 100 euro.


  20 maart 2008 om 22:34
  media

  @Albert: thx!

  @RoyDuf: ik heb destijds wat pilots gedaan met Minitix in combinatie met online games die we ontwikkelden voor Endemol. Ben daarna niet meer op de hoogte gebleven van de ontwikkelingen maar omdat ik er helemaal niets meer over hoorde dacht ik dat het was afgeschreven. Niet dus blijkt nu!


  20 maart 2008 om 22:50
  Alex Hoogeveen

  Minitix lijkt mij voor bedrijven redelijk kostbaar. (180 euro instapkosten en 5% provisie over het afgerekende bedrag). Dit moet toch wel goedkoper kunnen.


  21 maart 2008 om 15:03
  Vergelijk mobiel internet

  Mooi initiatief, maar zal het aanslaan?


  23 maart 2008 om 13:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!